ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός ανοσία: Προστασία του ανοσοποιητικού έξι μήνες μετά την προσβολή

Κορωνοϊός ανοσία: Προστασία του ανοσοποιητικού έξι μήνες μετά την προσβολή

Κορωνοϊός ανοσία: Προστασία του ανοσοποιητικού έξι μήνες μετά την προσβολή του ιού.  Σύμφωνα με νέα μελέτη  μετά την απόκτηση SARS-CoV-2, το αίμα ατόμων που είχαν ήπιο, μέτριο ή ασυμπτωματικό COVID-19 περιείχε ακόμη ανοσοκύτταρα που αναγνωρίζουν τον ιό.

Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 55 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί το COVID-19. Η νέα έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που εκτέθηκαν στη μόλυνση ενδεχομένως  να είναι σπάνιο να προσβληθούν τους επόμενους 6 μήνες επειδή τα βοηθητικά Τ κύτταρα, ένας τύπος ανοσοκυττάρου, συνεχίζουν να προστατεύουν περισσότερους ανθρώπους.

Μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 2020, 100 άτομα που είχαν αναρρώσει πρόσφατα από το COVID-19 συμφώνησαν να συμμετάσχουν στη μελέτη. Τα συμπτώματά τους ήταν ήπια ή μέτρια ή ήταν ασυμπτωματικά, χωρίς να απαιτείται νοσοκομειακή περίθαλψη. Ο μεγαλύτερος συμμετέχων ήταν 65 ετών και ο νεότερος ήταν 22 ετών, ενώ οι 77 ήταν γυναίκες. Έδιναν δείγματα αίματος μία φορά το μήνα, γεγονός που επέτρεψε στους ερευνητές να παρακολουθούν τις αλλαγές στα επίπεδα αντισωμάτων που στοχεύουν σε τρεις διαφορετικές ιικές πρωτεΐνες.  Μετά από 6 μήνες, όλοι οι συμμετέχοντες είχαν βοηθητικά Τ κύτταρα που απομένουν στο αίμα τους τα οποία ανταποκρίθηκαν στον ιό. Ένας από τους βασικούς τρόπους με τους οποίους τα κύτταρα ανταποκρίθηκαν ήταν η παραγωγή IL-2, ενός μορίου ανοσο-σηματοδότησης που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την καταπολέμηση των ιογενών λοιμώξεων.

Σε σύγκριση με άτομα που δεν παρουσίασαν συμπτώματα, οι αποκρίσεις Τ κυττάρων όσων είχαν συμπτώματα ήταν 50% ισχυρότερες.  Η υψηλότερη κυτταρική ανοσία μπορεί να δώσει σε άτομα που παρουσίασαν συμπτώματα καλύτερη προστασία έναντι της επανεμφάνισης του ιού στο μέλλον, λένε οι συγγραφείς.  Η μελέτη προσφέρει ελπίδα ότι τα εμβόλια κατά του SARS-CoV-2, που στοχεύουν στην αναδημιουργία της ανοσολογικής απόκρισης που θα συμβεί με κάποιον που προσβάλλει τον ιό, θα παρέχουν διαρκή ανοσία. Η ισχύς των αποκρίσεων των Τ κυττάρων στις τρεις διαφορετικές ιικές πρωτεΐνες συσχετίστηκε με τα επίπεδα κορυφής των αντίστοιχων αντισωμάτων έναντι αυτών των πρωτεϊνών κατά τους προηγούμενους έξι μήνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι σημαίνουν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού για τα εμβόλια

Κορωνοϊός κρούσματα : 2422 νέα σε εικοσιτέσσερις ώρες.63 Θάνατοι -Οι 443 διασωληνωμένοι

Πώς να καθαρίζεις τη μάσκα σου επιμελώς

1 στα 11 παιδιά αποτελούν κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φυτοφάρμακα συνδέονται με κρούσματα Πάρκινσον στις Δυτικές ΗΠΑ

Η νόσος του Πάρκινσον είναι μια προοδευτική εκφυλιστική ασθένεια του νευρικού συστήματος. Οι ασθενείς γίνονται όλο και λιγότερο ικανοί να ελέγχουν το σώμα τους, υποφέροντας από τρόμο, δυσκαμψία στα πόδια και προβλήματα βάδισης και ισορροπίας. 

Πώς να μαγειρέψετε νόστιμα με ελιές;

Αυτή η μεγάλη ελιά από την Ισπανία, είναι γνωστή ως «ισπανική βασίλισσα». Είναι μια κοκκινωπή ελιά που αποκτά μαύρο-μπλε χρώμα μετά την επεξεργασία της. Είναι μια επιτραπέζια ελιά, με πλούσια σύσταση και σαρκώδη γεύση.

Social media: Τι είναι το φαινόμενο «popcorn brain» που ανησυχεί τους επιστήμονες

Η ψηφιακή μας ζωή μπορεί να μας κάνει πιο αφηρημένους, απόμακρους και εξαντλημένους, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το «popcorn brain» μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, την υπομονή, τη συναισθηματική ευημερία και την παραγωγικότητά μας, ενώ αυξάνει το άγχος και τις πιθανότητες να πάθουμε burnout.

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα στην Ελλάδα;

Προσβασιμότητα: Ενώ έχουν σημειωθεί πρόοδοι στην αντιμετώπιση των αναγκών των ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα, απαιτούνται συνεχείς προσπάθειες για να ξεπεραστούν τα εμπόδια στην προσβασιμότητα, την εκπαίδευση, την απασχόληση, την υγειονομική περίθαλψη και την κοινωνική ένταξη.

Γιατί πρέπει να κάνουμε σεξ κάθε Παρασκευή;

Σεξ Παρασκευή: Ενώ το σεξ κάθε Παρασκευή μπορεί να μην είναι μια καθολική συνταγή για όλους, η ενσωμάτωση της τακτικής οικειότητας στην εβδομαδιαία ρουτίνα σας μπορεί να προσφέρει διάφορα φυσικά, συναισθηματικά και σχεσιακά οφέλη.