ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός ανοσία: Προστασία του ανοσοποιητικού έξι μήνες μετά την προσβολή

Κορωνοϊός ανοσία: Προστασία του ανοσοποιητικού έξι μήνες μετά την προσβολή

Κορωνοϊός ανοσία: Προστασία του ανοσοποιητικού έξι μήνες μετά την προσβολή του ιού.  Σύμφωνα με νέα μελέτη  μετά την απόκτηση SARS-CoV-2, το αίμα ατόμων που είχαν ήπιο, μέτριο ή ασυμπτωματικό COVID-19 περιείχε ακόμη ανοσοκύτταρα που αναγνωρίζουν τον ιό.

Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 55 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί το COVID-19. Η νέα έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που εκτέθηκαν στη μόλυνση ενδεχομένως  να είναι σπάνιο να προσβληθούν τους επόμενους 6 μήνες επειδή τα βοηθητικά Τ κύτταρα, ένας τύπος ανοσοκυττάρου, συνεχίζουν να προστατεύουν περισσότερους ανθρώπους.

Μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 2020, 100 άτομα που είχαν αναρρώσει πρόσφατα από το COVID-19 συμφώνησαν να συμμετάσχουν στη μελέτη. Τα συμπτώματά τους ήταν ήπια ή μέτρια ή ήταν ασυμπτωματικά, χωρίς να απαιτείται νοσοκομειακή περίθαλψη. Ο μεγαλύτερος συμμετέχων ήταν 65 ετών και ο νεότερος ήταν 22 ετών, ενώ οι 77 ήταν γυναίκες. Έδιναν δείγματα αίματος μία φορά το μήνα, γεγονός που επέτρεψε στους ερευνητές να παρακολουθούν τις αλλαγές στα επίπεδα αντισωμάτων που στοχεύουν σε τρεις διαφορετικές ιικές πρωτεΐνες.  Μετά από 6 μήνες, όλοι οι συμμετέχοντες είχαν βοηθητικά Τ κύτταρα που απομένουν στο αίμα τους τα οποία ανταποκρίθηκαν στον ιό. Ένας από τους βασικούς τρόπους με τους οποίους τα κύτταρα ανταποκρίθηκαν ήταν η παραγωγή IL-2, ενός μορίου ανοσο-σηματοδότησης που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την καταπολέμηση των ιογενών λοιμώξεων.

Σε σύγκριση με άτομα που δεν παρουσίασαν συμπτώματα, οι αποκρίσεις Τ κυττάρων όσων είχαν συμπτώματα ήταν 50% ισχυρότερες.  Η υψηλότερη κυτταρική ανοσία μπορεί να δώσει σε άτομα που παρουσίασαν συμπτώματα καλύτερη προστασία έναντι της επανεμφάνισης του ιού στο μέλλον, λένε οι συγγραφείς.  Η μελέτη προσφέρει ελπίδα ότι τα εμβόλια κατά του SARS-CoV-2, που στοχεύουν στην αναδημιουργία της ανοσολογικής απόκρισης που θα συμβεί με κάποιον που προσβάλλει τον ιό, θα παρέχουν διαρκή ανοσία. Η ισχύς των αποκρίσεων των Τ κυττάρων στις τρεις διαφορετικές ιικές πρωτεΐνες συσχετίστηκε με τα επίπεδα κορυφής των αντίστοιχων αντισωμάτων έναντι αυτών των πρωτεϊνών κατά τους προηγούμενους έξι μήνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τι σημαίνουν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού για τα εμβόλια

Κορωνοϊός κρούσματα : 2422 νέα σε εικοσιτέσσερις ώρες.63 Θάνατοι -Οι 443 διασωληνωμένοι

Πώς να καθαρίζεις τη μάσκα σου επιμελώς

1 στα 11 παιδιά αποτελούν κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ

Σκύλοι στην ανιχνευση της λοίμωξης covid-19

Η μοναδική έως τώρα δημοσιευμένη μικρή πιλοτική μελέτη πάνω στο θέμα (από την ομάδα του Φολκ στη Γερμανία), η οποία έγινε με τη συμμετοχή οκτώ σκύλων και μόνο 14 ανθρώπων -επτά ασθενών και επτά υγιών- έδειξε ότι τα ζώα μπόρεσαν να ανιχνεύσουν το 83% των θετικών στον ιό ανθρώπων και το 96% των αρνητικών.

Διαθέσιμα στο Taxisnet τα ειδοποιητήρια τελών κυκλοφορίας

Taxisnet Τέλη Κυκλοφορίας 2021: Διαθέσιμα στο Taxisnet είναι τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2021, με τους ιδιοκτήτες να μπορούν να μπορούν να εκτυπώσουν.  Το φετινό ειδοποιητήριο, είναι διαθέσιμο για τους ιδιοκτήτες οχημάτων για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2021, περιλαμβάνει και έναν QR Code. Όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ, σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι […]

Πως αντιμετωπίζετε αποδοτικά то body shaming

Το πεδίο του body shaming δεν περιορίζεται μόνο στο να χλευάσεις κάποιον λόγω των περιττών κιλών, είναι ένα ευρύ φάσμα και μπορεί να περιλαμβάνει, shaming για το πολύ αδύνατο, shaming για το ύψος, shaming για την τριχόπτωση ή το χρώμα των μαλλιών και γενικά για οτιδήποτε ο καθένας θεωρεί διαφορετικό πάνω σε κάποιον κι έχει δικαίωμα να το χλευάσει.

Είναι ασφαλές το σεξ για τους καρδιοπαθείς

Καρδιά και σεξ: Είναι ασφαλές για έναν καρδιοπαθή να έχει ερωτικές επαφές; Η σεξουαλική δραστηριότητα είναι ένα φυσιολογικό ανθρώπινο ένστικτο, το οποίο προστατεύει τους άνδρες και τις γυναίκες από τα συναισθήματα απομόνωσης. Τους προσφέρει την ευκαιρία να απαλλαγούν από ψυχικό άγχος και ένταση με χειρονομίες όπως επαφή, αγκαλιά και φαντασία. Η συνουσία είναι η απόλυτη […]

Ασυμβατότητα ανάμεσα στις σεξουαλικές σας επιθυμίες

Σεξ σχέση: Η ερωτική ασυμβατότητα και τι συνεπάγεται αυτή. “Χρειάζεται πολλά προκαταρκτικά, ενώ πρέπει να το κάνουμε αμέσως”. Είναι ένα από τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια, και αν δεν αντιμετωπιστούν με προσοχή, αυτή η σεξουαλική ασυμβατότητα αναπόφευκτα αρχίζει να επηρεάζει τις σχέσεις σε κάθε φάση. Κοιτάξτε το πριν σας κάνει να απομακρυνθείτε! Λόγοι […]

Τι είναι το φαινόμενο McGurk;

Φαινόμενο McGurk: Ποιες είναι οι επιπτώσεις της χρήσης της μάσκας. Τώρα που ειδικοί της δημόσιας υγείας προτείνουν οι άνθρωποι να φορούν μάσκες λόγω του COVID-19, η προσπάθεια επικοινωνίας με άλλους μπορεί να προκαλέσει πολλές προκλήσεις. Όταν συνομιλείτε με άλλους μέσω μασκών, αυτό που βλέπετε και ακούτε δεν ευθυγραμμίζεται και μπορεί να σας είναι δύσκολο να […]