Επιστημονικά Νέα

Κορωνοϊός ανοσία μόλυνση: Τα αντισώματα και η αποθεραπεία

Κορωνοϊός ανοσία μόλυνση: Τα αντισώματα και η αποθεραπεία

Όταν ένας ιός μολύνει πρώτα τα κύτταρα, το ανοσοποιητικό σύστημα αναπτύσσει βραχύβια κύτταρα πλάσματος που παράγουν αντισώματα για την άμεση καταπολέμηση του ιού.

Κορωνοϊός ανοσία μόλυνση: Μία από τις πιο σημαντικές ερωτήσεις σχετικά με τον νέο κορωνοϊό είναι αν τα άτομα που έχουν μολυνθεί αποκτούν ανοσία και εάν ναι, για πόσο χρονικό διάστημα. Για να προσδιοριστεί η απάντηση, οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής της Αριζόνα μελέτησαν την παραγωγή αντισωμάτων από ένα δείγμα σχεδόν 6.000 ατόμων και διαπίστωσαν ότι η ανοσία παραμένει για τουλάχιστον αρκετούς μήνες μετά τη μόλυνση με το SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί το COVID-19.

«Βλέπουμε ξεκάθαρα ότι υψηλής ποιότητας αντισώματα εξακολουθούν να παράγονται πέντε έως επτά μήνες μετά τη μόλυνση του SARS-CoV-2», δήλωσε η Deepta Bhattacharya, Ph.D., αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Κολέγιο Ιατρικής UArizona – Tucson, Τμήμα Ανοσοβιολογίας. “Έχουν εκφραστεί πολλές ανησυχίες σχετικά με το ότι η ανοσία κατά του COVID-19 δεν έχει διάρκεια. Χρησιμοποιήσαμε αυτήν τη μελέτη για να διερευνήσουμε αυτό το ερώτημα και βρήκαμε ότι η ανοσία είναι σταθερή για τουλάχιστον πέντε μήνες”.

Όταν ένας ιός μολύνει πρώτα τα κύτταρα, το ανοσοποιητικό σύστημα αναπτύσσει βραχύβια κύτταρα πλάσματος που παράγουν αντισώματα για την άμεση καταπολέμηση του ιού. Αυτά τα αντισώματα εμφανίζονται σε εξετάσεις αίματος εντός 14 ημερών από τη μόλυνση.

Οι ερευνητές του Janko Nikolich-Zugich, MD, PhD και άλλων πανεπιστημίων της Αριζόνα Heath Sciences ανέπτυξαν μία από τις πιο ακριβείς δοκιμές αντισωμάτων COVID-19 που είναι διαθέσιμες και τώρα έχουν δείξει ότι τα αντισώματα παραμένουν για μήνες μετά τη μόλυνση, παρέχοντας μακροπρόθεσμη ανοσία.

Το δεύτερο στάδιο της ανοσολογικής απόκρισης είναι η δημιουργία μακροχρόνιων κυττάρων πλάσματος, τα οποία παράγουν υψηλής ποιότητας αντισώματα που παρέχουν διαρκή ανοσία. Οι Δρ. Bhattacharya και Nikolich-Zugich παρακολούθησαν τα επίπεδα αντισωμάτων για αρκετούς μήνες σε άτομα που είχαν θετικά αποτελέσματα για αντισώματα SARS-CoV-2. Διαπίστωσαν ότι τα αντισώματα SARS-CoV-2 υπάρχουν σε εξετάσεις αίματος σε βιώσιμα επίπεδα για τουλάχιστον πέντε έως επτά μήνες, αν και πιστεύουν ότι η ανοσία διαρκεί πολύ περισσότερο.

«Το αν τα αντισώματα παρέχουν διαρκή προστασία έναντι του SARS-CoV-2 ήταν μία από τις πιο δύσκολες ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν», δήλωσε ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος της UArizona Health Sciences, Michael D. Dake, MD. “Αυτή η έρευνα όχι μόνο μας έδωσε τη δυνατότητα να ελέγξουμε με ακρίβεια τα αντισώματα κατά του COVID-19, αλλά και μας έχει οπλίσει με τη γνώση ότι η διαρκής ανοσία είναι πραγματικότητα.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Οι λόγοι που αυξάνουν την μεταδοτικότητα του κορωνοϊού

Κορωνοϊός ανοσοαπόκριση μελέτη: Ρινικό σπρέι θα μπορούσε να αποτρέψει τη νόσο Covid-19

Κορωνοϊός εξέλιξη: Πότε θα αποκτήσει τα χαρακτηριστικά της γρίπης

Επιστήμονες χαρτογραφούν το ανθρώπινο πρωτέωμα

Ενώ το ανθρώπινο γονιδίωμα παρέχει ένα πλήρες« σχεδιάγραμμα » ανθρώπινων γονιδίων, το ανθρώπινο πρωτέωμα προσδιορίζει τα μεμονωμένα δομικά στοιχεία της ζωής που κωδικοποιούνται από αυτό το σχεδιάγραμμα: πρωτεΐνες

Ανακαλύφθηκε ένζυμο - "κλειδί" για τις αυτοάνοσες ασθένειες

Για να εξουδετερωθούν συγκεκριμένα διαφορετικά παθογόνα, τα ανοσοκύτταρα που ονομάζονται Τ λεμφοκύτταρα διαφοροποιούνται σε μια σειρά υποτύπων, συμπεριλαμβανομένων των Τ βοηθητικών κυττάρων τύπου 17

Ο κορωνοϊός επιβιώνει στο δέρμα πέντε φορές περισσότερο από τη γρίπη

Γρίπη και κορωνοϊός: Ερχόμαστε στην εποχή, όπου πέρα από τον κορωνοϊό, καλπάζει και η γρίπη. Ποια είναι η βασική τους διαφορά και πως μπορούμε να αποφύγουμε να νοσήσουμε; Ο κορωνοϊός επιβιώνει στο δέρμα πέντε φορές περισσότερο από τη γρίπη, σύμφωνα με μελέτη. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με Ιάπωνες ερευνητές, ο κορωνοϊός παραμένει ενεργός στο ανθρώπινο δέρμα […]