ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Καρύδια υγεία καρδιάς: Υπάρχουν οφέλη από το έλαιο καρυδιού;

Καρύδια υγεία καρδιάς: Υπάρχουν οφέλη από το έλαιο καρυδιού;
Καρύδια υγεία καρδιάς: Το λάδι καρυδιάς είναι μια πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών, μερικά από τα οποία μπορεί ακόμη και να βελτιώσουν τη μνήμη και τη συγκέντρωσή σας.

Τα καρύδια είναι ένας από τους πιο υγιεινούς ξηρούς καρπούς στον κόσμο. Περιέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά από όλες τις άλλες ποικιλίες ξηρών καρπών. Τα καρύδια προέρχονται από την αρχαία Περσία πριν εξαπλωθούν σε όλο τον κόσμο. Έγιναν ένα δημοφιλές είδος στους εμπορικούς δρόμους. Οι Ρωμαίοι πίστευαν ότι εξουδετερώνουν το δηλητήριο και αντιμετωπίζουν δερματικές παθήσεις, ενώ στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική γνωρίζουν πως βοηθούν με:

  • Αποτοξίνωση των νεφρών
  • Θρέψη του αίματος
  • Προαγωγή της υγείας του γαστρεντερικού συστήματος

Οι σύγχρονοι επιστήμονες έχουν βρει στοιχεία που υποστηρίζουν πολλούς από αυτούς τους ισχυρισμούς. Ενώ οι μελέτες έχουν παραδοσιακά επικεντρωθεί στα οφέλη του ολόκληρου ξηρού καρπού, νεότερες έρευνες υποδεικνύουν ότι η συμπίεση του σε λάδι καρυδιού διατηρεί τα ευεργετικά του αποτελέσματα για την υγεία. Το λάδι καρυδιάς είναι διαθέσιμο στα περισσότερα παντοπωλεία και χρησιμοποιείται κυρίως ως λάδι φινιρίσματος για να προσθέσει γεύση σε συνταγές, σάλτσες και σάλτσες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τηγάνισμα, αλλά προσπαθήστε να αποφύγετε το μαγείρεμα σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.

Μια κουταλιά της σούπας λάδι καρυδιού περιέχει:

  • Θερμίδες: 120
  • Πρωτεΐνη: 0 γραμμάρια
  • Λίπος: 14 γραμμάρια
  • Υδατάνθρακες: 0 γραμμάρια
  • Φυτικές ίνες: 0 γραμμάρια
  • Ζάχαρη: 0 γραμμάρια

Το λάδι καρυδιάς είναι μια καλή πηγή:

  • Βιταμίνη Κ
  • Βιταμίνη Ε
  • Χολίνη
  • Φώσφορος
  • Ψευδάργυρος

Το λάδι καρυδιάς είναι επίσης υψηλό σε σελήνιο. Αυτό το αντιοξειδωτικό υποστηρίζει την υγιή λειτουργία του θυρεοειδούς και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο γνωστικής έκπτωσης, καρδιακών παθήσεων και καρκίνου.

Πιθανά οφέλη για την υγεία από το λάδι καρυδιάς

Το λάδι καρυδιάς είναι μια πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών, μερικά από τα οποία μπορεί ακόμη και να βελτιώσουν τη μνήμη και τη συγκέντρωσή σας. Η έρευνα δείχνει ότι το λάδι καρυδιάς έχει μια σειρά από άλλα οφέλη για την υγεία:

Υγεία της καρδιάς

Το μεγαλύτερο μέρος της περιεκτικότητας σε λίπος του καρυδέλαιου περιέχει το ωμέγα-3 λιπαρό οξύ που ονομάζεται άλφα-λινολενικό οξύ. Αυτό το «καλό λίπος» μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων κατά 10% όταν αποτελεί μέρος της καθημερινής σας διατροφής. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή τα ωμέγα-3 μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης, συμβάλλοντας στη διατήρηση της καθαρότητας και της καλής λειτουργίας των αρτηριών σας.

Τα καρύδια μειώνουν επίσης τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων, ενός τύπου λίπους που σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικού. Μια μελέτη διαπίστωσε μάλιστα ότι το λάδι καρυδιάς μπορεί να βοηθήσει το σώμα να αντιμετωπίσει καλύτερα το στρες διατηρώντας σταθερά τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και μειώνοντας την πίεση στην καρδιά.

Χαμηλότερος κίνδυνος διαβήτη

Το λάδι καρυδιάς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μειώνοντας τον κίνδυνο διαβήτη. Μελέτες έχουν βρει ότι αυτά τα αντιοξειδωτικά έχουν επίσης αντιφλεγμονώδη δράση. Η φλεγμονή είναι η φυσική απόκριση του σώματός μας στο στρες και τις λοιμώξεις, αλλά μπορεί να προκαλέσει αντίσταση στην ινσουλίνη, η οποία εμποδίζει την ικανότητα του σώματος να χρησιμοποιεί σάκχαρα. Αυτό αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο παχυσαρκίας και διαβήτη.

Πρόληψη Καρκίνου

Ενώ χρειάζεται περισσότερη έρευνα, οι μελέτες δείχνουν ότι τα θρεπτικά συστατικά των καρυδιών μπορούν να επιβραδύνουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Απαιτείται περαιτέρω έρευνα για τη διερεύνηση των επιπτώσεων στον άνθρωπο. Τα αντιοξειδωτικά του ελαίου βοηθούν στην καταπολέμηση της κυτταρικής βλάβης που οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οδηγεί σε καρκίνο. Έρευνες δείχνουν 15% χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου σε άτομα που τρώνε μια ουγγιά καρύδια την ημέρα.