Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καρύδια: Η προσθήκη 25 γρ. στη διατροφή έχει οφέλη για όλη την οικογένεια

Καρύδια: Η προσθήκη 25 γρ. στη διατροφή έχει οφέλη για όλη την οικογένεια

Καρύδια: Μια χούφτα στη διατροφή των παιδιών και των ενηλίκων που συνήθως δεν τρώνε ξηρούς καρπούς βελτιώνει την ποιότητα της διατροφής και την πρόσληψη μερικών θρεπτικών συστατικών που είναι σημαντικά για την υγεία.


Νέα έρευνα δείχνει ότι η προσθήκη μόλις 25-30 γραμμαρίων καρυδιών στην διατροφή είναι μια απλή αλλαγή που παρέχει πολλά διατροφικά οφέλη σε όλα τα στάδια της ζωής. Μια νέα μελέτη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα Σχολή Δημόσιας Υγείας-Bloomington1 αποκάλυψε ότι η προσθήκη 25-30 γραμμαρίων (ή μια χούφτα) καρυδιών στη διατροφή των παιδιών και των ενηλίκων που συνήθως δεν τρώνε ξηρούς καρπούς βελτιώνει την ποιότητα της διατροφής και την πρόσληψη μερικών θρεπτικών συστατικών που είναι σημαντικά για τη δημόσια υγεία.

Στοιχεία δείχνουν ότι τα καρύδια μπορούν να προσφέρουν καλή διατροφή ως σνακ ή σε γεύμα και μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας δια βίου υγιεινής διατροφής. Αν και η κατανάλωση ξηρών καρπών προωθείται επί του παρόντος ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής στις Διατροφικές Κατευθυντήριες Γραμμές για τους Αμερικανούς, οι καταναλωτές συχνά δεν καταναλώνουν αρκετά δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά, καθώς και ξηρούς καρπούς. Η ανεπαρκής κατανάλωση θρεπτικών τροφών όπως τα καρύδια ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής μπορεί να οδηγήσει σε διατροφικές ελλείψεις και όταν προστεθούν στη διατροφή, τα καρύδια θα οδηγήσουν σε θρεπτικά οφέλη για όλη την οικογένεια.

Γενικές πληροφορίες για τη μελέτη

Χρησιμοποιήθηκαν προηγμένες τεχνικές στατιστικής μοντελοποίησης για να δούμε τι θα συνέβαινε όταν 8.000-25 γραμμάρια καρύδια προστέθηκαν στην τυπική καθημερινή διατροφή περίπου 30 Αμερικανών που επί του παρόντος δεν καταναλώνουν ξηρούς καρπούς. Οι πληροφορίες για την υγεία και τη διατροφή των συμμετεχόντων ελήφθησαν από την National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES), μια συγχρονική έρευνα ατόμων που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι πληροφορίες αυτές αναλύθηκαν ανά ηλικιακή ομάδα (4-8 ετών, 9-13 ετών, 14-18 ετών, 19-50 ετών, 51-70 ετών, 71 ετών και άνω) και φύλου.

Ποιες αλλαγές παρατηρήθηκαν από τα καρύδια;

  • Βελτίωσαν σημαντικά την ποιότητα της διατροφής για όλες τις ηλικίες και τα φύλα.
  • Βελτιώσεις παρατηρήθηκαν στην κατηγορία των θαλασσινών και φυτικών πρωτεϊνών (για παράδειγμα, περισσότερα θαλασσινά και φυτικές πρωτεΐνες) και στην αναλογία ακόρεστων προς κορεσμένα λιπαρά (για παράδειγμα, λιγότερα κορεσμένα λιπαρά).
  • Σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τη δημόσια υγεία από τις Διατροφικές Κατευθυντήριες Γραμμές του 2020 για Αμερικανούς

  • Βελτίωσαν σημαντικά την πρόσληψη φυτικών ινών σε όλες τις κατηγορίες ηλικίας και φύλου.
  • Το ποσοστό των ενηλίκων που υπερέβαιναν τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη καλίου αυξήθηκε. Παρόμοια τάση παρατηρήθηκε σε παιδιά και εφήβους (4-18 ετών).
  • Μείωσαν το ποσοστό των ενηλίκων, των παιδιών και των εφήβων που λάμβαναν υποημερήσια πρόσληψη μαγνησίου και φυλλικού οξέος.
  • Μείωσαν τις ελλείψεις σε χαλκό και ψευδάργυρο για τις περισσότερες ομάδες ηλικίας και φύλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

5 τροφές που αξίζει να εντάξετε στη νηστεία σας

Γιατί πρέπει να εντάξουμε τα αμύγδαλα στη διατροφή μας;

Tροφές που ανεβάζουν την ευτυχία και τροφές που την κλέβουν

Τα κορυφαία 5 οφέλη για την υγεία των ξηρών καρπών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon