ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΓΟΠΝ: Πώς μπορεί η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση να συνδέεται με την αναιμία;

ΓΟΠΝ: Πώς μπορεί η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση να συνδέεται με την αναιμία;

ΓΟΠΝ: Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠΝ) σχετίζεται με αναιμία ή ανεπάρκεια σιδήρου μεταξύ των παιδιών, σύμφωνα με μια μελέτη.

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠΝ) σχετίζεται με αναιμία ή ανεπάρκεια σιδήρου μεταξύ των παιδιών, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 26 Δεκεμβρίου στο Diagnostics. Ο Vasile Valeriu Lupu, Ph.D., από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Φαρμακευτικής “Grigore T. Popa” στο Ιάσιο της Ρουμανίας, και οι συνεργάτες του εξέτασαν την παρουσία αναιμίας ως αποτέλεσμα παιδιατρικής ΓΟΠΝ σε 172 παιδιά.

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι 23 από τους ασθενείς με ΓΟΠΝ είχαν επίσης αναιμία, εμφανίζοντας μέτρια, σημαντική συσχέτιση (r = -0,35). Οι περιπτώσεις με ΓΟΠΝ είχαν επίσης σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα σιδήρου ορού (F = 8,46).

“ΓΟΠΝ συνοδεύεται από ένα βαθμό σιδηροπενίας που ανοίγει το δρόμο για σιδηροπενική αναιμία. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η αναιμία μπορεί να είναι ένα από τα σημάδια της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, ειδικά στους παιδιατρικούς ασθενείς, αυτή η επιπλοκή δεν πρέπει να παραμεληθεί λόγω της μακροχρόνιας -πρόθεσμες επιπτώσεις στην ανάπτυξη του παιδιού και περαιτέρω στην ενήλικη ζωή», γράφουν οι συγγραφείς.

«Όταν αντιμετωπίζει μια περίπτωση υποχρωμικής υποσιδεραιμικής αναιμίας στην οποία έχουν αποκλειστεί άλλα αίτια, ο κλινικός ιατρός θα πρέπει να το θεωρήσει ως αποτέλεσμα γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης εάν ο ασθενής παρουσιάζει σημεία και συμπτώματα που υποδηλώνουν αυτή τη γαστρεντερική παθολογία και επίσης εάν η αναιμία δεν ανταποκρίνονται στη θεραπεία με σίδηρο από το στόμα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι να φάτε εάν έχετε πολλαπλό μυέλωμα και ποια διατροφή να ακολουθήσετε;

Δύσκολες ώρες για τους ασθενείς στο νοσοκομείο Χανίων

ΕΣΑμεΑ: Συνάντηση Βαρδακαστάνη - Σταϊκούρα για αυξήσεις στα αναπηρικά επιδόματα και άλλα οικονομικά θέματα

Από σήμερα ξεκινά ο αντιγριπικός εμβολιασμός δωρεάν & χωρίς συνταγή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορείτε να πίνετε κρασί κάθε μέρα;

Κρασί: Η απόφαση να πίνουμε κρασί κάθε μέρα θα πρέπει να λαμβάνεται με βάση προσωπικές εκτιμήσεις υγείας, τον τρόπο ζωής και τις ατομικές προτιμήσεις.

Τι πρέπει να προσέχετε όταν κάνετε σεξ σε δημόσιο χώρο;

Δημόσιος χώρος συνουσία: Η ενασχόληση με σεξουαλικές δραστηριότητες εκτός σπιτιού, συνοδεύεται από το δικό της σύνολο εκτιμήσεων για τη διασφάλιση της ασφάλειας, της ιδιωτικής ζωής και της συναινετικής συμμετοχής.

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αυτισμό στην εφηβεία;

ΔΑΦ: Στην πλοήγηση στον αυτισμό κατά την εφηβεία, μια συλλογική και διεπιστημονική προσέγγιση που περιλαμβάνει γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες υγείας και τον ίδιο τον έφηβο είναι ζωτικής σημασίας

Πώς μπορείτε να πείτε όχι στις υπερβολικές θερμίδες;

Διατροφή: Ενσωματώνοντας αυτές τις στρατηγικές στην καθημερινότητά σας, μπορείτε να αναπτύξετε μια θετική σχέση με το φαγητό, να κάνετε συνειδητές επιλογές και να πείτε όχι στις περιττές θερμίδες.

Τι μπορείτε να φάτε μετά από μία επέμβαση;

Επέμβαση: Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την επισκευή και την ανάκτηση των ιστών. Συμπεριλάβετε άπαχες πηγές πρωτεΐνης στη διατροφή σας, όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι, αυγά, τόφου και όσπρια.

Η κακή στοματική υγεία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο διαβήτη

Στοματική υγεία: Η κακή στοματική υγεία μπορεί να οδηγήσει σε τερηδόνα και νόσο των ούλων. Ωστόσο, αναδυόμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η μη φροντίδα της στοματικής σας υγιεινής συνδέεται με συστηματικά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου του αυξημένου κινδύνου διαβήτη.