Επιστημονικά Νέα

Πόνος: Γιατί πονάει το σώμα μας καθώς μεγαλώνουμε;

Πόνος: Γιατί πονάει το σώμα μας καθώς μεγαλώνουμε;

Πόνος: Ο επίμονος πόνος σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας σχετίζεται με μείωση της σωματικής λειτουργίας, σύμφωνα με μια μελέτη.

Ο επίμονος πόνος σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας σχετίζεται με μείωση της σωματικής λειτουργίας, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 7 Δεκεμβρίου στο Journal of the American Geriatrics Society.

Γιατί ο σωματικός πόνος αυξάνεται όσο μεγαλώνουμε;

Η Christine Seel Ritchie, M.D., M.S.P.H., από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης στη Βοστώνη και οι συνεργάτες της χρησιμοποίησαν δεδομένα από τη μελέτη National Health Aging Trends Study από το 2011 έως το 2019 για δικαιούχους Medicare που κατοικούν στην κοινότητα ηλικίας 65 ετών και άνω. Οι συγγραφείς εξέτασαν τη συσχέτιση μεταξύ του επίμονου πόνου, ο οποίος ορίστηκε ως ενοχλημένος από τον πόνο τον τελευταίο μήνα στις συνεντεύξεις του 2011 και του 2012, και της ανάπτυξης κλινικά σημαντικών μειώσεων στη φυσική λειτουργία, τη γνωστική λειτουργία και την ευεξία.

Από τους 5.589 επιλέξιμους συμμετέχοντες, το 38,7 και το 27,8 τοις εκατό ανέφεραν επίμονο πόνο και διακοπτόμενο πόνο, αντίστοιχα (ενοχλητικός πόνος που αναφέρθηκε μόνο σε μία συνέντευξη). Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των συμμετεχόντων ανέφεραν πόνο σε πέντε ή περισσότερα σημεία. Οι συμμετέχοντες με επίμονο πόνο είχαν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν μειώσεις στη σωματική λειτουργία (64, 59 και 57 τοις εκατό για εκείνον τον επίμονο πόνο, διαλείποντα πόνο και κανένα ενοχλητικό πόνο, αντίστοιχα· προσαρμοσμένη αναλογία κινδύνου, 1,14, 95 τοις εκατό διάστημα εμπιστοσύνης, 1,05 έως 1,23 ) και ευημερία (48, 45 και 44 τοις εκατό, αντίστοιχα, προσαρμοσμένη αναλογία κινδύνου, 1,11, 95 τοις εκατό διάστημα εμπιστοσύνης, 1,01 έως 1,21) κατά τα επόμενα επτά χρόνια. Ωστόσο, εκείνοι με επίμονο πόνο δεν είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν γνωστική έκπτωση (25, 24 και 23 τοις εκατό για εκείνους με επίμονο, διαλείποντα και χωρίς ενοχλητικό πόνο, αντίστοιχα· προσαρμοσμένη αναλογία κινδύνου, 1,02, 95 τοις εκατό διάστημα εμπιστοσύνης, 0,90 έως 1,16 ).

«Τα ευρήματα αυτής της μελέτης υποδεικνύουν τη σημασία της πρόσβασης σε αποτελεσματική θεραπεία για τον επίμονο πόνο σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας και την ανάγκη για πρόσθετη έρευνα στον χρόνιο πόνο για τη βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής», δήλωσε ο Ritchie σε δήλωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιες ασκήσεις είναι οι κατάλληλες για τον πόνο στην πλάτη σας;

Πώς επηρεάζει η υπέρταση την καρδιά;

Τι είναι η ουρολοίμωξη και ποια είναι η θεραπεία;

Πώς μπορεί να απαλυνθεί ο πόνος της εγκυμοσύνης;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προστατέψτε την οικογένειά σας από το μονοξείδιο του άνθρακα

Μονοξείδιο του άνθρακα: Εδώ προσφέρονται μερικές συμβουλές για τη διατήρηση της ασφάλειας, την αναγνώριση της δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα (CO) και τη θεραπεία ενός ατόμου που έχει δηλητηριαστεί με το αέριο.

Γιατί πρήζονται τα άκρα μας;

Οίδημα: Τα συμπτώματα του οιδήματος μπορεί να περιλαμβάνουν αύξηση του μεγέθους ή πρήξιμο του ιστού.

Πρόβλεψη άνοιας με χρήση χαρακτηριστικών νευρωνικών δικτύων

Άνοια: Η ήπια γνωστική εξασθένηση μπορεί να είναι ένα πρώιμο σύμπτωμα της νόσου του Αλτσχάιμερ, της νόσου των εγκεφαλικών μικρών αγγείων, της άνοιας με σώματα Lewy ή άλλων νευρογνωστικών διαταραχών.

Πειραματικό εμβόλιο για τον θανατηφόρο ιό Marburg προστατεύει από τη μόλυνση με μία μόνο δόση

Το πειραματικό εμβόλιο, εν τω μεταξύ, το οποίο μελετάται στο εργαστήριο του Hunegnaw και σε άλλα σημεία των Ηνωμένων Πολιτειών, θεωρείται ως ένα σημαντικό βήμα προς την εκπλήρωση πολλαπλών στόχων - ένα εμβόλιο για περιοχές που κινδυνεύουν από επιδημίες Μάρμπουργκ και την ανάπτυξη εμβολίου σε περίπτωση που ο ιός χρησιμοποιηθεί σε μια πράξη βιοτρομοκρατίας.

Οι εργαζόμενοι εστιάζουν πιο πολύ σε άμεσους παρά σε μακροπρόθεσμους στόχους υγείας

Εργαζόμενοι:  Είναι πιο αποφασισμένοι να εργαστούν για τους άμεσους στόχους υγείας τους, όπως ο πόνος στην πλάτη ή στις αρθρώσεις, παρά μακροπρόθεσμους στόχους υγείας, όπως η διαχείριση του διαβήτη ή της υπέρτασης.

Μικρή μελέτη δείχνει ότι το αντιελονοσιακό μονοκλωνικό αντίσωμα υπόσχεται την πρόληψη της ελονοσίας

Οι συγγραφείς της μελέτης δήλωσαν ότι απαιτείται πρόσθετη έρευνα για να διερευνηθεί κατά πόσον το CIS43LS μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μακροχρόνια προστασία και για να καθοριστεί η βέλτιστη δοσολογία στα παιδιά της Αφρικής. Επιπλέον, η μελλοντική έρευνα θα πρέπει να αξιολογήσει κατά πόσον τα μονοκλωνικά αντισώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια για την προστασία των εγκύων γυναικών.