ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εγκυμοσύνη: Πώς μπορεί να απαλυνθεί ο πόνος της εγκυμοσύνης;

Εγκυμοσύνη: Πώς μπορεί να απαλυνθεί ο πόνος της εγκυμοσύνης;

Εγκυμοσύνη: Ο βελονισμός βελτιώνει σημαντικά τον πόνο, τη λειτουργική κατάσταση και την ποιότητα ζωής σε γυναίκες με οσφυαλγία ή/και πυελικό πόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ο βελονισμός βελτιώνει σημαντικά τον πόνο, τη λειτουργική κατάσταση και την ποιότητα ζωής σε γυναίκες με οσφυαλγία ή/και πυελικό πόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σύμφωνα με μια συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 21 Νοεμβρίου στο BMJ Open.

Βελονισμός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Ο Jiaman Yang, από το Πέμπτο Κλινικό Κολλέγιο του Guangzhou University of Chinese Medicine στην Κίνα, και οι συνεργάτες του διεξήγαγαν μια συστηματική βιβλιογραφική ανασκόπηση για τον εντοπισμό μελετών που διερευνούν τις επιπτώσεις του βελονισμού στον πόνο, τη λειτουργική κατάσταση και την ποιότητα ζωής για γυναίκες με χαμηλή πλάτη και/ή πυελικός πόνος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Με βάση 10 συμπεριλαμβανόμενες μελέτες (1.040 γυναίκες), οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι συνολικά, ο βελονισμός ανακούφισε σημαντικά τον πόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και βελτίωσε τη λειτουργική κατάσταση και την ποιότητα ζωής. Ο βελονισμός δεν συσχετίστηκε με σημαντική διαφορά για την κατανάλωση αναλγητικών κατά την περίοδο της μελέτης (αναλογία πιθανοτήτων, 2,49, 95 τοις εκατό διάστημα εμπιστοσύνης, 0,08 έως 80,25, P = 0,61) ή βαθμολογίες Apgar των νεογνών (αναλογία πιθανοτήτων, 1,02, 95 τοις εκατό διάστημα εμπιστοσύνης 0,37 έως 2,83, Ρ = 0,97). Δύο από τις 10 μελέτες ανέφεραν πρόωρο τοκετό από βελονισμό και δύο μελέτες ανέφεραν πρόωρες συσπάσεις, αλλά όλα τα βρέφη ήταν σε καλή υγεία κατά τη γέννηση.

“Ο βελονισμός βελτίωσε σημαντικά τον πόνο, τη λειτουργική κατάσταση και την ποιότητα ζωής σε γυναίκες με πόνο στη μέση ή/και στην πυέλο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επιπλέον, ο βελονισμός δεν είχε εμφανείς σοβαρές αρνητικές επιδράσεις στα νεογνά”, γράφουν οι συγγραφείς. «Απαιτούνται ακόμη περισσότερες μεγάλης κλίμακας και καλά σχεδιασμένες τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές για να επιβεβαιωθούν περαιτέρω αυτά τα αποτελέσματα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο βελονισμός μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο στη μέση και τη λεκάνη που συχνά παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Πώς το αλκοόλ επηρεάζει το έμβρυο;

Επιλέγετε καισαρική τομή για να "προστατεύσετε" το πυελικό σας έδαφος; Εδώ είναι γιατί αυτό δεν θα λειτουργήσει απαραίτητα

Αυξάνεται συνεχώς ο κίνδυνος πρόωρων τοκετών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι εγκέφαλοι των νεογέννητων μωρών αποκαλύπτουν νέες γνώσεις για την ανάπτυξη του παιδιού

Το εύρημα αυτό θα λειτουργήσει ως βάση για μελλοντικές μελέτες που διερευνούν τη συμμετρία του εγκεφάλου και θα επιτρέψει στους επιστήμονες να ερμηνεύσουν μελέτες όπου διερευνούν τις αλλαγές της ασυμμετρίας του εγκεφάλου σε σχέση με ορισμένες συνθήκες υγείας.

Ανακαλύφθηκε νέος ενδοκυτταρικός αισθητήρας προειδοποίησης βλαβών στα μιτοχόνδρια

Η μελέτη μπορεί ενδεχομένως να ανοίξει και νέες θεραπευτικές προοπτικές. "Είναι νοητό να τροποποιηθεί ειδικά ο αισθητήρας NLRP10 με τη χρήση ορισμένων ουσιών, προκειμένου να διεγερθεί ο σχηματισμός φλεγμονοσωμάτων", εξηγεί ο Latz. "Αυτή η προσέγγιση θα μπορούσε να επιτρέψει τον καλύτερο έλεγχο των χρόνιων δερματικών παθήσεων".

Πώς η διατροφή μπορεί να ωφελήσει την διάθεσή μας;

Ψυχική υγεία: Ενώ η έξυπνη πρόσληψη θερμίδων είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία, είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσετε πώς οι επιλογές τροφίμων επηρεάζουν τον εγκέφαλό σας.

6 Tips για μια ζωή με διαβήτη!

Διαβήτης: Η παχυσαρκία, η υπέρταση και η ζωή σε αστική περιοχή είναι μεταξύ των παραγόντων κινδύνου για διαβήτη στις γυναίκες.

Οι νέοι σε εύπορες περιοχές πίνουν περισσότερο αλκοόλ

Αλκοόλ: Οοι νέοι ηλικίας 14 έως 24 ετών που ζουν σε υψηλότερες κοινωνικοοικονομικές περιοχές είναι πιο πιθανό να πίνουν μεγαλύτερες ποσότητες αλκοόλ από εκείνους από χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές περιοχές.