Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Χρόνιος πόνος: Τι σημαίνει ο χρόνιος πόνος μετά τα 40;

Χρόνιος πόνος: Τι σημαίνει ο χρόνιος πόνος μετά τα 40;

Χρόνιος πόνος: Η μελέτη διαπίστωσε ότι μέχρι τα 40 τους, τα δύο πέμπτα (41%) των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι υπέφεραν από χρόνιο πόνο, που ορίζεται ως πόνος που διαρκεί τουλάχιστον τρεις μήνες.

Ο χρόνιος πόνος είναι ευρέως διαδεδομένος μεταξύ των ατόμων στα μέσα της δεκαετίας του 40 στη Βρετανία, με εκείνους που τον βιώνουν πιο πιθανό να αναφέρουν πόνο, κακή υγεία – συμπεριλαμβανομένης της λοίμωξης από COVID-19 – και ανεργία αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη ερευνητών στο UCL και Κολλέγιο Dartmouth, ΗΠΑ.

Χρόνιος πόνος μετά τα 40;

H έρευνα παρακολουθεί περισσότερους από 12.000 ανθρώπους που γεννήθηκαν σε μια εβδομάδα τον Μάρτιο του 1958 στη Βρετανία έως την ηλικία των 62 ετών. Η μελέτη, που χρηματοδοτείται από το Health Foundation, προσδιορίζει όσους υποφέρουν βραχυπρόθεσμο πόνο και χρόνιο πόνο σε όλη τους τη ζωή και εξετάζει τη συσχέτισή του με την υγεία, την ευημερία και τα αποτελέσματα της αγοράς εργασίας στην ηλικία των 50 ετών (κατά τη διάρκεια της ύφεσης του 2008), στην ηλικία των 55, και ηλικίας 62 ετών το 2021 (κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19).

Η μελέτη διαπίστωσε ότι μέχρι τα 40 τους, τα δύο πέμπτα (41%) των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι υπέφεραν από χρόνιο πόνο, που ορίζεται ως πόνος που διαρκεί τουλάχιστον τρεις μήνες. Παράγοντες που βρέθηκαν να προβλέπουν τον πόνο στην ηλικία των 44 ετών περιλαμβάνουν τον πόνο στην παιδική ηλικία και την κοινωνική τάξη του συζύγου της μητέρας τη στιγμή της γέννησης ενός συμμετέχοντος. Το υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης των συμμετεχόντων στην ηλικία των 44 ετών συσχετίστηκε επίσης με χρόνιο πόνο. Το 50% όσων δεν είχαν προσόντα είχαν χρόνιο πόνο σε σύγκριση με το 36% αυτών με πτυχίο και το 27% αυτών με υψηλότερο πτυχίο.

Τόσο ο βραχυπρόθεσμος όσο και ο χρόνιος πόνος στην ηλικία των 44 ετών συσχετίστηκε με πόνο και κακή υγεία στις μεταγενέστερες δεκαετίες της ζωής, με ισχυρότερες συσχετίσεις για όσους εμφάνισαν χρόνιο πόνο. Τα ευρήματα δείχνουν ότι το 84% όσων ανέφεραν ότι είχαν «πολύ έντονο» πόνο στην ηλικία των 50 ετών είχαν χρόνιο πόνο στην ηλικία των 44 ετών. Όσοι υποφέρουν από χρόνιο πόνο στην ηλικία των 44 ετών είχαν επίσης περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν από τον COVID-19 δύο δεκαετίες αργότερα στην έρευνα του 2021, η οποία σύμφωνα με τους ερευνητές υποδηλώνει ότι ο πόνος σχετίζεται με ευρύτερες ευπάθειες της υγείας.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι ο χρόνιος πόνος σχετίζεται με κακά αποτελέσματα ψυχικής υγείας αργότερα στη ζωή, με εκείνους που βίωσαν χρόνιο πόνο στην ηλικία των 44 ετών είναι σημαντικά πιο πιθανό να είναι δυστυχισμένοι μέχρι την ηλικία των 50 ετών και να εμφανίσουν κατάθλιψη στην ηλικία των 55 ετών.

Ο συν-συγγραφέας της μελέτης, καθηγητής Alex Bryson (Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών UCL) δήλωσε: «Ο χρόνιος πόνος είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που επηρεάζει μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Παρακολουθώντας μια ομάδα γεννήσεων σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους, διαπιστώνουμε ότι ο χρόνιος πόνος είναι εξαιρετικά επίμονος και σχετίζεται με κακή ψυχική υγεία αργότερα στη ζωή, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης, που οδηγεί σε χειρότερη γενική υγεία και ανεργία. Ελπίζουμε η έρευνά μας να ρίξει φως σε αυτό το ζήτημα και τις εκτεταμένες επιπτώσεις του και να ληφθεί πιο σοβαρά από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ενασχόληση που μπορεί να γίνει σε καθημερινή βάση και μειώνει την πιθανότητα νόσησης covid

Το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων στην Κίνα πλήττεται από την εκτόξευση του κόστους που συνδέεται με τους γάμους

Τα νοσοκομεία της Καλιφόρνια χρησιμοποιούν σκηνές υπερχείλισης για την αύξηση του αριθμού των ασθενών με γρίπη

Δημοφιλές συμπλήρωμα διατροφής προκαλεί κίνδυνο καρκίνου και εγκεφαλικές μεταστάσεις, σύμφωνα με μελέτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

10 Βασικές συμβουλές για να διατηρήσετε την όρασή σας σε πολύ καλό επίπεδο

Όραση συμβουλές: Η διατήρηση της βέλτιστης όρασης είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική ευημερία και την ποιότητα ζωής. Ακολουθούν ορισμένες πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε και να βελτιώσετε την όρασή σας

Πώς η έλλειψη της Β12 συνδέεται με τον διαβήτη;

Βιταμίνη Β12: Η βιταμίνη Β12, γνωστή και ως κοβαλαμίνη, παίζει αρκετούς ρόλους στο σώμα που μπορεί να επηρεάσει τον διαβήτη, τόσο τύπου 1 όσο και τύπου 2, αν και οι ακριβείς μηχανισμοί βρίσκονται ακόμη υπό έρευνα.

Πώς μπορώ να αποτρέψω την αρθρίτιδα;

Αρθρίτιδα αντιμετώπιση: Η αρθρίτιδα περιλαμβάνει μια σειρά καταστάσεων που επηρεάζουν τις αρθρώσεις, προκαλώντας πόνο, δυσκαμψία, πρήξιμο και μειωμένο εύρος κίνησης. Ενώ ορισμένες μορφές αρθρίτιδας,

Μια σε βάθος ματιά σε μια σπάνια αυτοάνοση διαταραχή

Σύνδρομο Evans: Το σύνδρομο Evans είναι μια σπάνια και σύνθετη αυτοάνοση διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την ταυτόχρονη ή διαδοχική εμφάνιση αυτοάνοσης αιμολυτικής αναιμίας (AIHA) και ανοσοθρομβοπενίας (ITP).

Μελέτη δεν διαπιστώνει αυξημένο κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών μετά τη μόλυνση από τον COVID-19 ή τον εμβολιασμό στην αρχή της εγκυμοσύνης

Ως εκ τούτου, λένε ότι ούτε η μόλυνση από τον COVID-19 ούτε ο εμβολιασμός κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης συνδέθηκαν με συγγενείς ανωμαλίες. Δεν φάνηκε, επίσης, να υπάρχει αξιοσημείωτη διακύμανση στον κίνδυνο σύμφωνα με τις παραλλαγές του ιού, αν και απαιτούνται μεγαλύτερες μελέτες για την παροχή πιο ισχυρών στοιχείων.

Close Icon