Επιστημονικά Νέα

Επιστημονική Μελέτη: Το μπλε φως από κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες

Επιστημονική Μελέτη: Το μπλε φως από κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα του succinate, ή αλλιώς του γλυκονικού οξέος, στις φρουτόμυγες αυξήθηκαν κάτω από υπερβολικό μπλε φως, ενώ το γλουταμινικό μειώθηκε, γράφει η εφημερίδα.

Επιστημονική Μελέτη: Αν θέλετε το δέρμα σας να εμφανίζει λιγότερα σημάδια γήρανσης, όπως ρυτίδες, τότε καλά θα κάνετε να αφήσετε κάτω το κινητό τηλέφωνο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Το μπλε φως από τις οθόνες των smartphones, των υπολογιστών και άλλων gadgets “μπορεί να έχει επιζήμιες επιπτώσεις σε ένα ευρύ φάσμα κυττάρων του σώματός μας, από τα κύτταρα του δέρματος και του λίπους μέχρι τους αισθητήριους νευρώνες”, δήλωσε η επιστήμονας Jadwiga Giebultowicz του Oregon State University για τη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Frontiers in Aging.

“Η μελέτη μας υποδηλώνει ότι η αποφυγή της υπερβολικής έκθεσης στο μπλε φως μπορεί να είναι μια καλή στρατηγική κατά της γήρανσης”, πρόσθεσε η Giebultowicz.

Οι υπεριώδεις ακτίνες από τον ήλιο βλάπτουν την εμφάνιση και την υγεία του δέρματος. Οι γιατροί συνεχίζουν να μελετούν τις βλάβες που προκαλούνται από τις οθόνες των συσκευών στις οποίες εκτίθενται οι περισσότεροι άνθρωποι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι συσκευές αυτές εκπέμπουν μπλε φως.

“Η γήρανση συμβαίνει με διάφορους τρόπους, αλλά σε κυτταρικό επίπεδο, γερνάμε όταν τα κύτταρα σταματούν να επιδιορθώνονται και να παράγουν νέα υγιή κύτταρα. Και τα κύτταρα που δεν λειτουργούν σωστά είναι πιο πιθανό να αυτοκαταστραφούν – γεγονός που έχει επιπτώσεις όχι μόνο στην εμφάνιση, αλλά σε ολόκληρο το σώμα”, έγραψε η New York Post. “Είναι ο λόγος για τον οποίο οι ηλικιωμένοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επουλωθούν και τα οστά και τα όργανά τους αρχίζουν να φθείρονται”.

Η Giebultowicz δήλωσε ότι η μελέτη δείχνει πως ορισμένες ουσίες στο σώμα, που ονομάζονται μεταβολίτες, είναι βασικοί δείκτες για το πώς λειτουργεί ένα κύτταρο.

Αυτοί οι μεταβολίτες εμφανίζονται φυσικά καθώς το σώμα μετατρέπει τα τρόφιμα και τα ποτά σε ενέργεια, μια διαδικασία που ονομάζεται μεταβολισμός.

Η έρευνα δείχνει ότι οι ουσίες αυτές μεταβάλλονται από την έκθεση στο μπλε φως.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα του succinate, ή αλλιώς του γλυκονικού οξέος, στις φρουτόμυγες αυξήθηκαν κάτω από υπερβολικό μπλε φως, ενώ το γλουταμινικό μειώθηκε, γράφει η εφημερίδα.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα έντομα “αποτελούν ένα κατάλληλο ανάλογο για τον άνθρωπο” επειδή μοιράζονται τις ίδιες συσκευές σηματοδότησης.

Οι μύγες εκτέθηκαν με περισσότερο μπλε φως από ό,τι δέχονται συνήθως οι άνθρωποι.

Ο Giebultowicz δήλωσε ότι απαιτείται μελλοντική έρευνα σε ανθρώπινα κύτταρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

“Επιδημία αύξησης της μυωπίας”, που οφείλεται;

Έξι tips για εγγυημένα καλό ύπνο

Τα ‘κλειδιά’ για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε εξετάσεις αίματος;

Εξετάσεις αίματος: Είναι σημαντικό να συζητήσετε τις ατομικές σας ανάγκες και ανησυχίες υγείας με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για να καθορίσετε την καταλληλότερη συχνότητα αιματολογικών εξετάσεων για εσάς.

SARS-CoV-2: Επίμονα ψευδώς θετικά rapid test μπορεί να σχετίζονται με αυτοάνοσο νόσημα - Μελέτη

η παρουσίαση αυτής της συσχέτισης της αυτοανοσίας ή του γυναικείου φύλου με επαναλαμβανόμενα θετικά αποτελέσματα μπορεί να βοηθήσει τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να διακρίνουν μεταξύ της διασταυρούμενης ψευδούς θετικότητας και της ανάκαμψης του SARS-CoV-2.

Τι ακριβώς είναι η ουρολοίμωξη και πώς αντιμετωπίζεται;

Ουρολοίμωξη ορισμός: Τα κρούσματα ουρολοίμωξης (ουρολοίμωξη) αυξάνονται. Δυστυχώς, τυχαίνει να είναι ένα από τα πολλά ζητήματα υγείας για τα οποία δεν μιλάμε όλοι – είτε από αμηχανία είτε από ντροπαλότητα.

Κλινικές δοκιμές δοκιμάζουν συνδυαστική θεραπεία με αντισώματα σε ενήλικες με προχωρημένο καρκίνο

"Το CS1002 σε συνδυασμό με το CS1003 είχε διαχειρίσιμο προφίλ ασφάλειας σε ένα ευρύ φάσμα δόσεων και έδειξε πολλά υποσχόμενες αντικαρκινικές δραστηριότητες σε όλα τα επίπεδα δόσης CS1002 όταν συνδυάστηκε με το CS1003", έγραψαν οι ερευνητές. "Αυτό υποστηρίζει περαιτέρω αξιολόγηση του CS1002 σε συνδυασμό με το CS1003 για τη θεραπεία συμπαγών όγκων."