Επιστημονικά Νέα

Aarskog Skott: Ποια είναι τα συμπτώματα αυτού του συνδρόμου;

Aarskog Skott: Ποια είναι τα συμπτώματα αυτού του συνδρόμου;

Aarskog Skott: Το σύνδρομο Aarskog-Scott είναι μια γενετική διαταραχή που επηρεάζει την ανάπτυξη πολλών τμημάτων του σώματος,

Το σύνδρομο Aarskog-Scott είναι μια γενετική διαταραχή που επηρεάζει την ανάπτυξη πολλών τμημάτων του σώματος, πιο συχνά το κεφάλι και το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια, καθώς και τα γεννητικά όργανα και το ουροποιητικό σύστημα (ουρογεννητικό σύστημα). Αυτή η κατάσταση επηρεάζει κυρίως τους άνδρες, αν και οι γυναίκες μπορεί να έχουν ήπια χαρακτηριστικά του συνδρόμου.

Τα άτομα με σύνδρομο Aarskog-Scott έχουν συχνά διακριτικά χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως τα μάτια σε μεγάλη aπόσταση μικρή μύτη, μια μεγάλη περιοχή μεταξύ της μύτης και του στόματος και της η κορυφαίας γραμμής των μαλλιών. Συχνά έχουν ήπιο έως μέτριο κοντό ανάστημα κατά την παιδική ηλικία, αλλά η ανάπτυξή τους συνήθως φτάνει σε σχέση με αυτή των συνομηλίκων τους κατά την εφηβεία. Οι ανωμαλίες των χεριών είναι συχνές σε αυτό το σύνδρομο και περιλαμβάνουν κοντά δάχτυλα , καμπύλα ροζ δάχτυλα, πλέγμα του δέρματος μεταξύ ορισμένων δακτύλων και μόνο μια πτυχή στην παλάμη. Τα προσβεβλημένα άτομα μπορεί επίσης να έχουν φαρδιά, πλατυποδία με φαρδιά, στρογγυλεμένα δάχτυλα. Άλλες ανωμαλίες σε άτομα με σύνδρομο Aarskog-Scott περιλαμβάνουν καρδιακές ανωμαλίες και σχίσιμο στο άνω χείλος με ή χωρίς άνοιγμα στην οροφή του στόματος.

Οι περισσότεροι άνδρες με σύνδρομο Aarskog-Scott έχουν όσχεο σάλι, στο οποίο το όσχεο περιβάλλει το πέος αντί να κρέμεται από κάτω. Λιγότερο συχνά, έχουν όρχεις που δεν έχουν κατέβει (κρυπτορχία) ή μαλακό σάκο γύρω από την κοιλιά (ομφαλοκήλη)  ή στο κάτω μέρος της κοιλιάς (βουβωνοκήλη).

Η πνευματική ανάπτυξη των ατόμων με σύνδρομο Aarskog-Scott ποικίλλει ευρέως. Τα περισσότερα άτομα με σύνδρομο Aarskog-Scott έχουν φυσιολογική νοημοσύνη. Ωστόσο, ορισμένοι μπορεί να έχουν ήπια προβλήματα μάθησης και συμπεριφοράς και σε σπάνιες περιπτώσεις έχει αναφερθεί σοβαρή διανοητική αναπηρία. Το σύνδρομο Aarskog-Scott πιστεύεται ότι είναι μια σπάνια διαταραχή. Ωστόσο, ο επιπολασμός της είναι άγνωστος, επειδή τα άτομα που πάσχουν ήπια μπορεί να μην διαγνωστούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι το σύνδρομο της πάπιας που πλήττει το Στάνφορντ;

Η Σελίν Ντιόν ακυρώνει τις συναυλίες της λόγω της επιδείνωσης της υγείας σας

Σύνδρομο Στοκχόλμης: Τι συμβαίνει σε αυτή την κακοποιητική σχέση;

Πώς προσπαθεί η τεχνολογία να αντιμετωπίσει το σύνδρομο ξεχασμένου μωρού;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μελέτη ρίχνει νέο φως στη μετάσταση του καρκίνου

Καρκίνος μετάσταση: Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ορισμένα καρκινικά κύτταρα μπορούν να επιβιώσουν από τον μηχανικά επαγόμενο κυτταρικό θάνατο είναι το κλειδί για την πρόληψη της εξάπλωσης κακοήθων όγκων.

Μελέτη αποκαλύπτει σύνδεση μεταξύ των χημικών ουσιών σε προϊόντα καθημερινής χρήσης και της μεταγενέστερης εφηβείας

Η ομάδα σχεδιάζει τώρα να διερευνήσει πώς οι ορμόνες που εμπλέκονται στην εφηβεία και η σύνθεση του σώματος σχετίζονται με τα επίπεδα PFAS στον παιδικό πληθυσμό της Νορβηγίας. "Τα ευρήματά μας παρέχουν περαιτέρω στοιχεία για τις επιβλαβείς επιπτώσεις των PFAS στην παιδική ανάπτυξη, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές πώς αυτές οι χημικές ουσίες επηρεάζουν τις ορμόνες που σχετίζονται με την εφηβεία και τη σύνθεση του σώματος στα παιδιά.

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας του εγκεφαλικού;

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Το εγκεφαλικό είναι ένα δυνητικά θανατηφόρο πρόβλημα που επηρεάζει έναν στους τέσσερις ανθρώπους παγκοσμίως και η εμφάνισή του είναι επικίνδυνα υψηλή.

Πώς τα βρεφικά κύτταρα στο σώμα της μητέρας συμβάλλουν στις μελλοντικές εγκυμοσύνες της;

Εγκυμοσύνη: Η μελέτη συνδέει δύο ενδιαφέροντα φαινόμενα: τον εμβρυϊκό μικροχιμαιρισμό και τη διατήρηση των προστατευτικών Τ-κυττάρων μετά από μια υγιή εγκυμοσύνη.

Εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας HPV για την εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας έως το 2047

Για να μπορέσει η Ελλάδα, ωστόσο, να εξαλείψει τον ΚΤΜ μέχρι το 2047, εναρμονιζόμενη με τη στρατηγική του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), απαιτείται μείωση των εμποδίων στην πρόσβαση στον εμβολιασμό, τον προσυμπτωματικό έλεγχο και τη θεραπεία. Απαιτείται η θέσπιση ετήσιων στόχων  εμβολιαστικής κάλυψης και συμμετοχής στον προσυμπτωματικό έλεγχο, η ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας εκστρατειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και η επαρκής και βιώσιμη χρηματοδότηση για το πρόγραμμα εξάλειψης του ΚΤΜ.

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της καρδιακής αποκατάστασης;

Υγεία καρδιάς: Η καρδιακή αποκατάσταση είναι μια ολοκληρωμένη και δομημένη προσέγγιση για τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς και τη μείωση του κινδύνου επιπλοκών μετά από καρδιακή προσβολή ή καρδιοχειρουργική επέμβαση.

Πώς να μάθετε εάν έχετε ρήξη χιαστού;

Ρήξη χιαστού: Μια ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου (ACL),  είναι ένας τραυματισμός στο γόνατο που μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως πόνο, οίδημα και ήχο σκασμού.