Ψυχική Υγεία

Σύνδρομο πάπιας: Τι είναι το σύνδρομο της πάπιας που πλήττει το Στάνφορντ;

Σύνδρομο πάπιας: Τι είναι το σύνδρομο της πάπιας που πλήττει το Στάνφορντ;

Σύνδρομο πάπιας: Τι είναι το σύνδρομο της πάπιας και γιατί πλήττει σε τόσο μεγάλο βαθμό τους φοιτητές του Στάνφορντ;

«Μην είσαι πάπια!» λέει ο τίτλος μιας σελίδας ιστότοπου για θέματα φοιτητών. Εάν είστε πολύ μακριά από τη φούσκα του Στάνφορντ, αυτή η οδηγία μπορεί να φαίνεται παράξενη. Αλλά στο Στάνφορντ, είναι πολύ οικεία. Το σύνδρομο πάπιας, διαβάζει ο ιστότοπος, είναι η ιδέα ότι «οι μαθητές παλεύουν να επιβιώσουν στις πιέσεις ενός ανταγωνιστικού περιβάλλοντος», κουνώντας την ουρά τους, «ενώ παρουσιάζουν την εικόνα ενός χαλαρού μαθητή», που επιπλέει ειρηνικά στο νερό. Η εμπειρία δεν είναι εντελώς μοναδική στο Στάνφορντ. Πέφτουν θύματα φοιτητές σε όλη τη χώρα, λόγω των κοινών στρεσογόνων παραγόντων της εξισορρόπησης ακαδημαϊκών, εξωσχολικών και κοινωνικής ζωής.

Ανάλογα με τις κοινότητες στις οποίες επιλέγουν οι μαθητές, υπάρχει κίνδυνος να πέσουν θύματα του συνδρόμου της πάπιας, με βάση τις παρατηρήσεις της. Αλλά δεν αρνείται ότι η κουλτούρα του Στάνφορντ φταίει, τουλάχιστον εν μέρει. Είναι εύκολο να παραβλέψει κάποιος τους αγώνες και τις διαφορετικές εμπειρίες ζωής στο Στάνφορντ, λόγω της έμφασης του σχολείου στα επιτεύγματα. Με εξαψήφιο μέσο μισθό μετά το κολέγιο και μια κληρονομιά CEOs και παγκόσμιων ηγετών, οι φοιτητές του Στάνφορντ πυροβολούν για το φεγγάρι, αλλά μπορεί να μην δεχτούν απλώς να προσγειωθούν ανάμεσα στα αστέρια.

Το σύνδρομο πάπιας δεν είναι επίσημη διάγνωση ψυχικής υγείας, αλλά τα συναισθήματα ανησυχίας, σύγκρισης και υποτίμησης του εαυτού τους μπορούν να ριζωθούν σε πιο σοβαρές ασθένειες όπως το γενικευμένο άγχος, το κοινωνικό άγχος και η κλινική κατάθλιψη. Γενικά, όταν οι μαθητές παλεύουν με την ψυχική υγεία, η συμβουλή είναι απλή: επισκεφτείτε έναν επαγγελματία. Αλλά η φροντίδα ψυχικής υγείας στο Στάνφορντ έχει λάβει μικτές κριτικές.

Η ηγεσία του πανεπιστημίου έχει επίσης στο παρελθόν αναγνωρίσει την αυξανόμενη ζήτηση για φροντίδα ψυχικής υγείας στο Στάνφορντ. Σε απάντηση σε αυτές τις επικρίσεις για την περίθαλψη ψυχικής υγείας του Στάνφορντ πέρυσι, η Αντιπρόεδρος Susie Brubaker-Cole είπε ότι το Πανεπιστήμιο εργάζεται «για να καλύψει τις εξελισσόμενες ανάγκες των φοιτητών σχετικά με την ψυχική υγεία και την ψυχική ευεξία» και ακούει συχνά σχόλια από φοιτητές και που συνεργάζονται μαζί τους. Το ακαδημαϊκό περιβάλλον υψηλής πίεσης του Στάνφορντ, σε συνδυασμό με τις λιγότερο από ιδανικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας, όλα εν μέσω μιας εθνικής κρίσης ψυχικής υγείας θα μπορούσε να γίνει συνταγή καταστροφής.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Tips για να ενισχύσετε την παραγωγικότητά σας

Πώς να διαχειριστείτε τον χρόνο σας και να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας;

Συνεχίζεται το brain drain: Γιατί φεύγουν οι γιατροί στο εξωτερικό;

Πώς η μετακίνηση θα μπορούσε να βοηθήσει την υγεία σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κατανοήστε τις ψυχικές διαταραχές και ενισχύστε την θεραπεία σας

Ψυχική διαταραχή: Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε παλεύει με μια ψυχική διαταραχή, να θυμάστε ότι η αναζήτηση θεραπείας είναι ένα γενναίο και σημαντικό βήμα προς τη θεραπεία και την ανάρρωση.

Πώς η σωματική άσκηση μπορεί να βελτιώσει και την ψυχική σας υγεία;

Άσκηση βελτίωση: Ο κόσμος έχει γίνει τόσο ανταγωνιστικός, η ζωή μας με γρήγορους ρυθμούς δεν μας δίνει την ευκαιρία να σταματήσουμε και να πάρουμε μια ανάσα, και να προσθέσουμε σε αυτό το αμέτρητο άγχος όλο αυτό έχει σωρευτική επίδραση στην υγεία σας.