Επιστημονικά Νέα

Eξουθένωση καρδιά: Η επαγγελματική εξουθένωση μπορεί να προκαλέσει καρδιακή αρρυθμία

Eξουθένωση καρδιά: Η επαγγελματική εξουθένωση μπορεί να προκαλέσει καρδιακή αρρυθμία

Eξουθένωση καρδιά: Το σύνδρομο επαγγελματικής  εξουθένωσης κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται υπερβολικά κουρασμένοι

Δεν έχετε όρεξη να πάτε στη δουλειά επειδή αισθάνεστε κουρασμένοι όλη την ώρα; Η ικανοποίηση των προσδοκιών του αφεντικού και της οικογένειάς σας γίνεται ανέφικτο έργο;. Τότε δυστυχώς φίλε μου σε έχει χτυπήσει το σύνδρομο της επαγγελματικής εξουθένωσης. Ένα επαγγελματικό φαινόμενο που μπορεί να σας προκαλέσει καρδιακές παθήσεις. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Preventive Cardiology λέει ότι το σύνδρομο επαγγελματικής  εξουθένωσης κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται υπερβολικά κουρασμένοι, στερημένοι ενέργειας, απογοητευμένοι και ευερέθιστοι, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση μιας πιθανής θανατηφόρα διαταραχή του καρδιακού ρυθμού.

Η εξουθένωση μπορεί να σας χτυπήσει εκεί που δεν το περιμένετε

Οι ερευνητές σε αυτή τη μελέτη εξέτασαν περισσότερα από 11.000 άτομα για την παρουσία ζωτικής εξάντλησης, θυμού, χρήσης αντικαταθλιπτικών και ανεπαρκούς κοινωνικής υποστήριξης. Στη συνέχεια τους ακολούθησαν για μια περίοδο σχεδόν 25 ετών για την ανάπτυξη κολπικής μαρμαρυγής. Οι συμμετέχοντες με τα υψηλότερα επίπεδα ζωτικής εξάντλησης διέτρεχαν 20% υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν κολπική μαρμαρυγή σε σύγκριση με εκείνους με ελάχιστα έως καθόλου στοιχεία ζωτικής εξάντλησης.

Πώς όμως η εξάντληση ενεργοποιεί το σώμα μας;

«Η ζωτική εξάντληση σχετίζεται με αυξημένη φλεγμονή και αυξημένη ενεργοποίηση της φυσιολογικής αντίδρασης του σώματος στο στρες», λέει ο Δρ Garg ειδικός καρδιολόγος. Όταν αυτά τα δύο πράγματα προκαλούνται χρόνια, μπορεί να έχουν σοβαρές και καταστροφικές επιπτώσεις στον καρδιακό ιστό, που θα μπορούσαν τελικά να οδηγήσουν στην ανάπτυξη αυτής της αρρυθμίας.

«Τα ευρήματα για τον θυμό και την κοινωνική υποστήριξη συμφωνούν με προηγούμενες έρευνες, αλλά δύο προηγούμενες μελέτες βρήκαν μια σημαντική συσχέτιση μεταξύ της χρήσης αντικαταθλιπτικών και του αυξημένου κινδύνου κολπικής μαρμαρυγής. Σαφώς, χρειάζεται ακόμη περισσότερη δουλειά», λέει.

Τώρα που το ακούσατε ακόμη και από τους ειδικούς, ήρθε η ώρα να επανεξετάσετε την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Είναι σίγουρα σημαντική αλλά αξίζει το κόπο να προσπαθήσετε να καταφέρετε αυτή την εξισορρόπηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο εύκολο είναι να ζείτε καλά online;

Η αλλαγή εργασίας επηρεάζει την ψυχική υγεία

Πώς μπορούμε να γίνουμε πιο παραγωγικοί;

Συμβουλές για να είστε κεφάτοι στην εργασία σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δωρεά κυττάρων σε βιοτράπεζες

Ιατρικές ανακαλύψεις: Αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιθανό τα κύτταρα από το σώμα σας να αναπτύσσονται κάπου σε ένα εργαστήριο και να χρησιμοποιούνται για τη δοκιμή νέων αντικαρκινικών φαρμάκων. 

Η έρευνα της Kūmara προσφέρει ελπίδα για τους γονείς που στερούνται ύπνου

Η επικεφαλής της δοκιμής, Dr. Robyn Lawrence, λέει ότι η ελπίδα είναι πως οι διαιτολόγοι θα είναι σε θέση να παρέχουν καλές, βασισμένες στην έρευνα συμβουλές στους γονείς σχετικά με το ποιες στερεές τροφές πρέπει να εισάγουν τα μωρά για να βοηθήσουν καλύτερα τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξή τους.

Το σαμποτάζ και η συμπαιγνία θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν το ταξίδι απώλειας βάρους σας διαπιστώνει μελέτη

Η υποστήριξη από τους φίλους και την οικογένεια μπορεί να είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να επιτύχουν τους στόχους τους, ωστόσο, μερικές φορές οι πιο κοντινοί τους άνθρωποι ματαιώνουν τις προσπάθειές τους, δελεάζοντάς τους με ανθυγιεινά τρόφιμα ή λειτουργώντας ως εμπόδιο στο να τους βοηθήσουν να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής".

O xυμός παντζαριού καθημερινά μειώνει το ποσοστό επαναληπτικών επεμβάσεων με stent ή καρδιακών προσβολών σε ασθενείς με στηθάγχη

Η ομάδα επιδιώκει τώρα να ξεκινήσει σύντομα μια μεγαλύτερη δοκιμή. Ελπίζουν ότι, εάν είναι επιτυχής, ο χυμός παντζαριού θα μπορεί να συνταγογραφηθεί ως θεραπεία που θα λαμβάνεται μετά την εμφύτευση στεντ. Αυτό μπορεί στη συνέχεια να επεκταθεί πέραν των ασθενών με στηθάγχη και σε εκείνους που έχουν υποβληθεί σε στεντ για διαφορετικό λόγο, όπως μετά από καρδιακή προσβολή.

Τα παιδιά με ΔΕΠΥ έχουν περισσότερα προβλήματα ως ενήλικες

ΔΕΠΥ: Η μελέτη αυτή υπογραμμίζει τις επιπτώσεις του κακού ελέγχου των παρορμήσεων στην παιδική ηλικία, τονίζοντας την ανάγκη για στοχευμένες παρεμβάσεις για την υποστήριξη των παιδιών με προβλήματα προσοχής και συμπεριφοράς.