Ψυχική Υγεία

4ήμερη εργασία: Μειωμένη εξουθένωση & καλύτερη ψυχική υγεία

4ήμερη εργασία: Μειωμένη εξουθένωση & καλύτερη ψυχική υγεία

4ήμερη εργασία: Ενώ το πιλοτικό πρόγραμμα διαπίστωσε ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες επωφελήθηκαν από μια τετραήμερη εβδομάδα εργασίας, η εμπειρία των γυναικών ήταν γενικά καλύτερη.

Η συντριπτική πλειονότητα (91%) των οργανισμών του Ηνωμένου Βασιλείου που συμμετέχουν σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα τετραήμερης εβδομάδας εργασίας λένε ότι θα συνεχίσουν με τετραήμερη εβδομάδα εργασίας μετά το έργο, σύμφωνα με το μη κερδοσκοπικό 4 Day Week Global. Το πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθοδήγησε περισσότερους από 60 οργανισμούς και σχεδόν 3.000 εργαζομένους σε μια δοκιμαστική περίοδο έξι μηνών μιας τετραήμερης εβδομαδιαίας εργασίας χωρίς απώλεια αμοιβής για τους υπαλλήλους.

  • Οι συμμετέχουσες εταιρείες βαθμολόγησαν τη συνολική εμπειρία τους από το πιλοτικό πρόγραμμα κατά μέσο όρο 8,5 στα 10,
  • με την επιχειρηματική παραγωγικότητα και τις επιχειρηματικές επιδόσεις η καθεμία με βαθμολογία 7,5/10.
  • Επιπλέον, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 35% κατά τις δοκιμαστικές περιόδους σε σύγκριση με παρόμοιες περιόδους του προηγούμενου έτους,
  • ενώ οι προσλήψεις αυξήθηκαν και οι απουσίες μειώθηκαν.
  • Το πιλοτικό πρόγραμμα διαπίστωσε επίσης ότι η υγεία και η ευημερία των εργαζομένων βελτιώθηκαν,
  • με σημαντικές αυξήσεις που παρατηρήθηκαν στη σωματική και ψυχική υγεία, τον χρόνο που αφιερώθηκε στην άσκηση και τη συνολική ικανοποίηση από τη ζωή και την εργασία.
  • Τα ποσοστά στρες, εξάντλησης και κόπωσης μειώθηκαν, ενώ τα προβλήματα με τον ύπνο μειώθηκαν.

 

«Τα αποτελέσματα είναι σε μεγάλο βαθμό σταθερά σε χώρους εργασίας διαφορετικών μεγεθών, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για μια καινοτομία που λειτουργεί για πολλούς τύπους οργανισμών», δήλωσε η Juliet Schor, καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο Boston College και επικεφαλής ερευνήτρια στο παγκόσμιο πρόγραμμα, σε δελτίο τύπου. «Υπάρχουν επίσης μερικές ενδιαφέρουσες διαφορές. Διαπιστώσαμε ότι οι εργαζόμενοι σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και επαγγελματικές υπηρεσίες είχαν μεγαλύτερη μέση αύξηση στον χρόνο άσκησης, ενώ εκείνοι στις κατασκευές/βιομηχανίες απολάμβαναν τις μεγαλύτερες μειώσεις στην εξάντληση και τα προβλήματα ύπνου».

Ενώ το πιλοτικό πρόγραμμα διαπίστωσε ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες επωφελήθηκαν από μια τετραήμερη εβδομάδα εργασίας, η εμπειρία των γυναικών ήταν γενικά καλύτερη. «Αυτό ισχύει για την επαγγελματική εξουθένωση, την ικανοποίηση από τη ζωή και την εργασία, την ψυχική υγεία και τον μειωμένο χρόνο μετακίνησης», δήλωσε ο Dale Whelehan, επιστήμονας συμπεριφοράς και διευθύνων σύμβουλος της 4 Day Week Global. «Ενθαρρυντικά, το βάρος των μη εργασιακών καθηκόντων φαίνεται να εξισορροπείται, με περισσότερους άνδρες να αναλαμβάνουν μεγαλύτερο μερίδιο στις δουλειές του σπιτιού και στη φροντίδα των παιδιών».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η μετακίνηση θα μπορούσε να βοηθήσει την υγεία σας;

NHS: Το 90% των νέων γιατρών λέει ότι η ψυχική τους υγεία έχει επιδεινωθεί

Οι εργοδότες επηρεάζουν την ψυχική υγεία όσο οι σύζυγοι

Ποια είναι τα 5 στάδια του εργασιακού burnout;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς τα social media επηρεάζουν τη ζωή μας;

Social Media: Για να μετριάσετε τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ψυχική υγεία, είναι σημαντικό να καθιερώσετε υγιή όρια και πρακτικές.

Τεχνολογίες παρακολούθησης που δεν εμπιστεύονται τα άτομα με ψυχικές ασθένειες, σύμφωνα με μελέτη

"Συνιστάται έντονα η ενσωμάτωση σε βάθος γνώσης της βιωμένης εμπειρίας της ψυχικής ασθένειας και των ευρύτερων πλαισίων της φροντίδας ψυχικής υγείας μέσω του συνσχεδιασμού από τους χρήστες και τους φροντιστές", λέει ο Patrickson. Οι ερευνητές λένε ότι ενώ τα ευρήματα αυτά ενδιαφέρουν το ευρύ κοινό, είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους επαγγελματίες της υγείας, τους σχεδιαστές ψηφιακής υγείας και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Γέννηση Μωρού - "Γεγονός κρίσης" για τη σχέση του ζευγαριού - Συχνά συνδέεται με μείωση της ποιότητας της σχέσης

Η μελέτη αυτή περιορίστηκε από ένα αρκετά μικρό δείγμα ετερόφυλων γονέων που συμβιώνουν. Παρ' όλα αυτά, υπογραμμίζει την αξία των ιστοριών στη διαμόρφωση των οικογενειακών μεταβάσεων. Για τους θεραπευτές που εργάζονται με νέους γονείς στον απόηχο μιας δύσκολης γέννησης, η ενθάρρυνση των ζευγαριών να αναζητήσουν νόημα στην ιστορία της γέννησης του μωρού τους μπορεί να βοηθήσει στη διευκόλυνση της μετάβασής τους στη γονεϊκότητα.