Ψυχική Υγεία

4ήμερη εργασία: Μειωμένη εξουθένωση & καλύτερη ψυχική υγεία

4ήμερη εργασία: Μειωμένη εξουθένωση & καλύτερη ψυχική υγεία

4ήμερη εργασία: Ενώ το πιλοτικό πρόγραμμα διαπίστωσε ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες επωφελήθηκαν από μια τετραήμερη εβδομάδα εργασίας, η εμπειρία των γυναικών ήταν γενικά καλύτερη.

Η συντριπτική πλειονότητα (91%) των οργανισμών του Ηνωμένου Βασιλείου που συμμετέχουν σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα τετραήμερης εβδομάδας εργασίας λένε ότι θα συνεχίσουν με τετραήμερη εβδομάδα εργασίας μετά το έργο, σύμφωνα με το μη κερδοσκοπικό 4 Day Week Global. Το πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθοδήγησε περισσότερους από 60 οργανισμούς και σχεδόν 3.000 εργαζομένους σε μια δοκιμαστική περίοδο έξι μηνών μιας τετραήμερης εβδομαδιαίας εργασίας χωρίς απώλεια αμοιβής για τους υπαλλήλους.

  • Οι συμμετέχουσες εταιρείες βαθμολόγησαν τη συνολική εμπειρία τους από το πιλοτικό πρόγραμμα κατά μέσο όρο 8,5 στα 10,
  • με την επιχειρηματική παραγωγικότητα και τις επιχειρηματικές επιδόσεις η καθεμία με βαθμολογία 7,5/10.
  • Επιπλέον, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 35% κατά τις δοκιμαστικές περιόδους σε σύγκριση με παρόμοιες περιόδους του προηγούμενου έτους,
  • ενώ οι προσλήψεις αυξήθηκαν και οι απουσίες μειώθηκαν.
  • Το πιλοτικό πρόγραμμα διαπίστωσε επίσης ότι η υγεία και η ευημερία των εργαζομένων βελτιώθηκαν,
  • με σημαντικές αυξήσεις που παρατηρήθηκαν στη σωματική και ψυχική υγεία, τον χρόνο που αφιερώθηκε στην άσκηση και τη συνολική ικανοποίηση από τη ζωή και την εργασία.
  • Τα ποσοστά στρες, εξάντλησης και κόπωσης μειώθηκαν, ενώ τα προβλήματα με τον ύπνο μειώθηκαν.

 

«Τα αποτελέσματα είναι σε μεγάλο βαθμό σταθερά σε χώρους εργασίας διαφορετικών μεγεθών, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για μια καινοτομία που λειτουργεί για πολλούς τύπους οργανισμών», δήλωσε η Juliet Schor, καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο Boston College και επικεφαλής ερευνήτρια στο παγκόσμιο πρόγραμμα, σε δελτίο τύπου. «Υπάρχουν επίσης μερικές ενδιαφέρουσες διαφορές. Διαπιστώσαμε ότι οι εργαζόμενοι σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και επαγγελματικές υπηρεσίες είχαν μεγαλύτερη μέση αύξηση στον χρόνο άσκησης, ενώ εκείνοι στις κατασκευές/βιομηχανίες απολάμβαναν τις μεγαλύτερες μειώσεις στην εξάντληση και τα προβλήματα ύπνου».

Ενώ το πιλοτικό πρόγραμμα διαπίστωσε ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες επωφελήθηκαν από μια τετραήμερη εβδομάδα εργασίας, η εμπειρία των γυναικών ήταν γενικά καλύτερη. «Αυτό ισχύει για την επαγγελματική εξουθένωση, την ικανοποίηση από τη ζωή και την εργασία, την ψυχική υγεία και τον μειωμένο χρόνο μετακίνησης», δήλωσε ο Dale Whelehan, επιστήμονας συμπεριφοράς και διευθύνων σύμβουλος της 4 Day Week Global. «Ενθαρρυντικά, το βάρος των μη εργασιακών καθηκόντων φαίνεται να εξισορροπείται, με περισσότερους άνδρες να αναλαμβάνουν μεγαλύτερο μερίδιο στις δουλειές του σπιτιού και στη φροντίδα των παιδιών».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η μετακίνηση θα μπορούσε να βοηθήσει την υγεία σας;

NHS: Το 90% των νέων γιατρών λέει ότι η ψυχική τους υγεία έχει επιδεινωθεί

Οι εργοδότες επηρεάζουν την ψυχική υγεία όσο οι σύζυγοι

Ποια είναι τα 5 στάδια του εργασιακού burnout;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ομοσπονδιακή πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης έλλειψης παρόχων συμπεριφορικής υγείας στις ΗΠΑ

Ανεξάρτητα από τα ευρήματα της εργασίας, η Δρ. Last προσθέτει ότι τα δημόσια πανεπιστήμια όπως το Stony Brook, τα οποία προσφέρουν οικονομικά δίδακτρα, αποτελούν σημαντικό μέρος της λύσης για την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού της συμπεριφορικής υγείας

Οι ζωγραφιές των παιδιών περιέχουν πολύτιμες πληροφορίες για το πώς σκέφτονται

"Οι παιδικές ζωγραφιές περιέχουν πολλές πλούσιες πληροφορίες για το τι ξέρουν τα παιδιά. Και πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε τι σκέφτονται τα παιδιά", είπε ο Λονγκ. "Ακριβώς επειδή το παιδί σας δεν ζωγραφίζει κάτι πολύ καλά δεν σημαίνει ότι δεν εκφράζει ενδιαφέρουσες γνώσεις για αυτήν την κατηγορία."

Πώς να ξεπεράσετε το σύμπλεγμα ανωτερότητας και γιατί;

Σύμπλεγμα ανωτερότητας: Το σύμπλεγμα ανωτερότητας αναφέρεται στην τάση ενός ατόμου να αισθάνεται ανώτερος από τους άλλους γύρω του και να έχει μια υπερβολικά υπερβολική ή διογκωμένη άποψη για τον εαυτό του.