Αυτοφροντίδα

Εργασία: Φροντίστε τον εαυτό σας για να είστε πιο παραγωγικοί στην εργασία σας

Εργασία: Φροντίστε τον εαυτό σας για να είστε πιο παραγωγικοί στην εργασία σας

Εργασία: Η φροντίδα του εαυτού είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους ηγέτες των επιχειρήσεων, καθώς δίνουν τον ρυθμό για την υπόλοιπη εταιρεία.

Η φροντίδα του εαυτού είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους ηγέτες των επιχειρήσεων, καθώς δίνουν τον ρυθμό για την υπόλοιπη εταιρεία. Ακολουθούν μερικές βασικές αρχές που πρέπει να έχουν υπόψη τους οι ιδιοκτήτες και οι διευθυντές επιχειρήσεων καθώς περιηγούνται στην αυτοφροντίδα τους και τις ομάδες τους:

Παραγωγικότητα και εργασία

  • Ξεκινήστε με τη δική σας φροντίδα του εαυτού σας. Οι συμπεριφορές των ηγετών έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε αυτούς που ηγούνται, και θα είναι δύσκολο για εσάς να καθοδηγήσετε τους άλλους σχετικά με την ανάγκη για αυτοφροντίδα, εάν δεν προσέχετε τη δική σας.
  • Συζητήστε το με την ομάδα σας. Η αντιμετώπιση των υψηλών επιπέδων άγχους ως αποδεκτού κανόνα της επιχείρησης είναι επιζήμια για αυτό που προσπαθείτε να επιτύχετε. Η καλύτερη προσέγγιση είναι να συζητήσετε το άγχος στο γραφείο σας ανοιχτά και με στρατηγική στάση που περιλαμβάνει τα μέλη της ομάδας που αναπτύσσουν λύσεις μαζί.
  • Αύξηση της αυτονομίας. Οι θέσεις εργασίας που περιλαμβάνουν υψηλές απαιτήσεις και αυστηρά χρονοδιαγράμματα συμβάλλουν σημαντικά στο άγχος των εργαζομένων, ειδικά εάν ο εργαζόμενος έχει ελάχιστο έλεγχο στον τρόπο με τον οποίο αναμένεται να ολοκληρώσει τα έργα και τα καθήκοντά του. Όταν είναι δυνατόν, κάντε προσαρμογές που ενθαρρύνουν τόσο μεγαλύτερη ατομική αυτονομία όσο και μια προσέγγιση που βασίζεται στην ομάδα.

  • Επιβραβεύστε τις καλύτερες προσπάθειες. Η ατελείωτη εργασία χωρίς ανταμοιβή σίγουρα αποθαρρύνει την αυτοφροντίδα και μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση των εργαζομένων και κακή υγεία. Βεβαιωθείτε ότι οι ηγέτες και οι υπάλληλοί τους βρίσκονται στην ίδια σελίδα όσον αφορά την επαγγελματική εξέλιξη και την πορεία προς την προαγωγή. Υποστηρίξτε τέτοιες προσπάθειες με ένα σαφές και συνεπές σύστημα ανταμοιβής.
  • Αυξήστε την κοινωνική υποστήριξη. Καθορισμένη ως προληπτική επικοινωνία, φροντίδα και κατανόηση, η κοινωνική υποστήριξη είναι απαραίτητη τόσο εντός όσο και εκτός του χώρου εργασίας. Ενθαρρύνετε τους υπαλλήλους να πάρουν χρόνο για να περάσουν με φίλους και οικογένεια και βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν μηχανισμοί υποστήριξης, όπως μέντορες, στο εργασιακό περιβάλλον.

Προωθήστε τις παραδοσιακές τεχνικές αυτοεξυπηρέτησης σε ολόκληρο τον οργανισμό σας, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χαρούμενο, αφοσιωμένο και παραγωγικό εργατικό δυναμικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

5 αποτελεσματικοί τρόποι για να βελτιώσετε την γνωστική σας ικανότητα

Χρησιμοποιούμε την αυτοφροντίδα ως διέξοδο στις σχέσεις μας;

Τι είναι η χειμερινή κατάθλιψη και πώς να την καταπολεμήσετε;

Φροντίστε τον εαυτό σας ακόμα κι αν μεγαλώνετε μόνοι σας τα παιδιά σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λόγοι για τους οποίους η προπόνηση Hollow Hold είναι η καλύτερη για τον κορμό σας

Hollow Hold: Ενώ όλες αυτές οι ασκήσεις που σας βοηθούν να αποκτήσετε μια καλή σωματική διάπλαση έχουν κάποιο ρόλο και στους μύες του πυρήνα σας, δεν είναι ακόμα το θεμέλιο ενός δυνατού και υγιούς σώματος. 

Πόσο σημαντική είναι η εφαρμογή κρέμας στο σώμα μας;

Κρέμα σώματος: Η ενσωμάτωση μιας ενυδατικής κρέμας σώματος στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας να φαίνεται και να αισθάνεται καλύτερα, ανεξάρτητα από την ηλικία ή τον τύπο του δέρματός σας.