Διατροφή

Ζουμερό σνίτσελ κοτόπουλο χωρίς αυγά

Ζουμερό σνίτσελ κοτόπουλο χωρίς αυγά
Για τη μαρινάδα χρησιμοποιήσαμε μόνο γιαούρτι και χυμό λεμονιού, αλλά αν θέλουμε να δώσουμε μια πικάντικη και αρωματική πινελιά μπορούμε να προσθέσουμε λίγο κουρκουμά ή μερικά αρωματικά βότανα όπως θυμάρι ή δεντρολίβανο. Προτιμάτε το στήθος γαλοπούλας ; Ωραία, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε αρκετά λεπτές φέτες και μαρινάρετε τις πριν τις ψήσετε.

Το σνίτσελ κοτόπουλο χωρίς αυγά και μαριναρισμένο σε γιαούρτι, είναι ένα εύκολο και γευστικό πιάτο για το μεσημεριανό ή βραδινό μας γεύμα. Είναι αλήθεια ότι δεν χρειάζεστε περίτεχνες προετοιμασίες και εκλεπτυσμένα συστατικά για να ετοιμάσετε λαχταριστά πιάτα. Για παράδειγμα, μερικές φέτες στήθος κοτόπουλου, ένα λεμόνι, λίγη τριμμένη φρυγανιά και ένα βαζάκι γιαούρτι αρκούν για να ετοιμάσετε ένα ακαταμάχητο σνίτσελ κοτόπουλο χωρίς αυγά. Το στήθος κοτόπουλου, ειδικά όταν μαγειρεύεται στο φούρνο, τείνει να στεγνώνει. Πώς λοιπόν μπορείτε να αποτρέψετε να συμβεί αυτό; Κάντο το όπως εμείς: Το μαρινάρετε γρήγορα σε απλό γιαούρτι ανακατεμένο με το χυμό ενός λεμονιού και έτσι θα παραμείνει τρυφερό, αρωματικό και νόστιμο.

 

 

Υλικά

500 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο φέτες

125 γρ. γιαούρτι

½ λεμόνι για τον χυμό

Τριμμένη φρυγανιά

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Ας ξεκινήσουμε αλατίζοντας τις φέτες στήθους κοτόπουλου. Ύστερα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον χυμό μισού λεμονιού. Βάζουμε το στήθος κοτόπουλου στο γιαούρτι και το αφήνουμε να αρωματιστεί για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια περνάμε τις φέτες σε τριμμένη φρυγανιά και τις πανάρουμε καλά.

Τοποθετούμε τις φέτες στο ταψί που έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος, περιχύνουμε με λίγο λάδι, τις βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 180°C για 25-30 λεπτά.

Συβουλές

  • Για τη μαρινάδα χρησιμοποιήσαμε μόνο γιαούρτι και χυμό λεμονιού, αλλά αν θέλουμε να δώσουμε μια πικάντικη και αρωματική πινελιά μπορούμε να προσθέσουμε λίγο κουρκουμά ή μερικά αρωματικά βότανα όπως θυμάρι ή δεντρολίβανο.
  • Προτιμάτε το στήθος γαλοπούλας ; Ωραία, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε αρκετά λεπτές φέτες και μαρινάρετε τις πριν τις ψήσετε.