Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοτόπουλο πορτοκάλι: Συνταγή κοτόπουλου με ψητό πορτοκάλι και δενδρολίβανο

Κοτόπουλο πορτοκάλι: Συνταγή κοτόπουλου με ψητό πορτοκάλι και δενδρολίβανο

Κοτόπουλο πορτοκάλι: Αυτό το ψητό κοτόπουλο με γλάσο με πορτοκάλι και δεντρολίβανο συνδυάζει τη γλυκύτητα των ψημένων πορτοκαλιών με την αρωματική ουσία του φρέσκου δεντρολίβανου

Αυτό το ψητό κοτόπουλο με γλάσο με πορτοκάλι και δεντρολίβανο συνδυάζει τη γλυκύτητα των ψημένων πορτοκαλιών με την αρωματική ουσία του φρέσκου δεντρολίβανου, με αποτέλεσμα ένα πιάτο που είναι τόσο γευστικό όσο και οπτικά ελκυστικό. Το γλάσο μελιού και Dijon δημιουργεί μια τέλεια ισορροπία γλυκού και αλμυρού, ενισχύοντας τη φυσική χυμώδης των μηρών κοτόπουλου. Οι ψητές φέτες πορτοκαλιού εμποτίζουν το πιάτο με εσπεριδοειδή φωτεινότητα, αναδεικνύοντας τη συνολική γεύση. Σερβίρετε αυτό το πιάτο με τα αγαπημένα σας συνοδευτικά ή ένα κρεβάτι κουσκούς για να απολαύσετε τους υπέροχους χυμούς. Είναι μια απολαυστική συνταγή που φέρνει ζεστασιά και βάθος στη γευστική σας εμπειρία


Συστατικά:

  • 4 μπούτια κοτόπουλου με κόκαλα, με το δέρμα
  • 2 πορτοκάλια, κομμένα σε φέτες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας
  • μουστάρδα Dijon
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
  • Ξύσμα πορτοκαλιού για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μουστάρδα Dijon, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Στεγνώστε τα μπούτια του κοτόπουλου με χαρτί κουζίνας και βάλτε τα στο έτοιμο ταψί. Τοποθετήστε τις φέτες πορτοκαλιού γύρω και πάνω από τα μπούτια του κοτόπουλου. Αλείψτε το κοτόπουλο και τα πορτοκάλια με το έτοιμο γλάσο με μέλι και δεντρολίβανο, φροντίζοντας να στρώσετε το κοτόπουλο ομοιόμορφα. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 165°F (74°C) και η φλούδα να γίνει χρυσή και τραγανή.

Προαιρετικά: Ψήνουμε για επιπλέον 2-3 λεπτά για επιπλέον καραμελοποίηση. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε. Γαρνίρετε με ξύσμα πορτοκαλιού για μια έκρηξη φρεσκάδας εσπεριδοειδών.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μακαρονάδα με κοτόπουλο και πέστο

Δοκιμάστε έλαιο δεντρολίβανου για την ανάπτυξη των μαλλιών

Γιατί πρέπει να προσθέσουμε το δεντρολίβανο στη διατροφή μας;

Ποια καλοκαιρινά μυρωδικά ζωντανεύουν τις γεύσεις στο πιάτο σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon