Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοτόπουλο συνταγή: Κοτόπουλο σοτέ με μουστάρδα και μανιτάρια

Κοτόπουλο συνταγή: Κοτόπουλο σοτέ με μουστάρδα και μανιτάρια

Κοτόπουλο συνταγή: Το κοτόπουλο, ως κύριο συστατικό της συνταγής, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ενώ τα μανιτάρια που το συνοδεύουν θεωρούνται εξαιρετική τροφή, καθώς περιέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.

Η συνταγή αυτή αποτελεί ένα πιάτο που θα μπορούσε να καταναλωθεί ως κύριο γεύμα. Το κοτόπουλο, ως κύριο συστατικό της συνταγής, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. α μανιτάρια που το συνοδεύουν θεωρούνται εξαιρετική τροφή, καθώς περιέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, αμελητέες ποσότητες λίπους και σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών. Αποτελούν ακόμη, ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, αφού περιέχουν μόλις 13 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.


 

ΥΛΙΚΑ

40 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
800 γρ. κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε φέτες
200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα στα τέσσερα και σοταρισμένα
150 γρ. κρασί λευκό
350 γρ. ζωμό κοτόπουλο ή κύβους ζωμό κοτόπουλο Knorr
100 γρ. μουστάρδα
80 γρ. βούτυρο
5 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
εστραγκόν
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αλατίστε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές.
  2. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέστε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά σε όλες τις πλευρές του. Βγάλτε το κοτόπουλο από το τηγάνι και πετάξτε τα λίπη.
  3. Βάλτε πάλι το τηγάνι στη φωτιά και προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέστε τα μανιτάρια, αλατίστε και σοτάρετε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσθέστε το κρεμμύδι και συνεχίστε το σοτάρισμα με προσοχή ώστε να μαγειρευτεί το κρεμμύδι αλλά να μην πάρει χρώμα.
  4. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και συνεχίστε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Σβήστε με το κρασί και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ. Προσθέστε το ζωμό και σιγοβράστε μέχρι το κοτόπουλο να είναι έτοιμο.
  5. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε τη μουστάρδα, το βούτυρο και τα βότανα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν με τη σάλτσα. Αν η σάλτσα είναι αραιή μπορούμε να την βράσουμε για λίγη ώρα χωριστά από το κοτόπουλο ώστε να συμπυκνωθεί στην πυκνότητα που επιθυμούμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα διατροφικά λάθη που κάνουμε;

Πώς να σερβίρετε ένα υγιεινό και θρεπτικό οικογενειακό γεύμα;

Βελουτέ σούπα με πράσο και πατάτα

Πώς μπορείτε να κάνετε μια διατροφή εύκολη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon