Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοτόπουλο συνταγή: Κοτόπουλο σοτέ με μουστάρδα και μανιτάρια

Κοτόπουλο συνταγή: Κοτόπουλο σοτέ με μουστάρδα και μανιτάρια

Κοτόπουλο συνταγή: Το κοτόπουλο, ως κύριο συστατικό της συνταγής, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ενώ τα μανιτάρια που το συνοδεύουν θεωρούνται εξαιρετική τροφή, καθώς περιέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.

Η συνταγή αυτή αποτελεί ένα πιάτο που θα μπορούσε να καταναλωθεί ως κύριο γεύμα. Το κοτόπουλο, ως κύριο συστατικό της συνταγής, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. α μανιτάρια που το συνοδεύουν θεωρούνται εξαιρετική τροφή, καθώς περιέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, αμελητέες ποσότητες λίπους και σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών. Αποτελούν ακόμη, ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, αφού περιέχουν μόλις 13 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.

 

ΥΛΙΚΑ

40 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
800 γρ. κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε φέτες
200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα στα τέσσερα και σοταρισμένα
150 γρ. κρασί λευκό
350 γρ. ζωμό κοτόπουλο ή κύβους ζωμό κοτόπουλο Knorr
100 γρ. μουστάρδα
80 γρ. βούτυρο
5 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
εστραγκόν
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αλατίστε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές.
  2. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέστε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά σε όλες τις πλευρές του. Βγάλτε το κοτόπουλο από το τηγάνι και πετάξτε τα λίπη.
  3. Βάλτε πάλι το τηγάνι στη φωτιά και προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέστε τα μανιτάρια, αλατίστε και σοτάρετε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσθέστε το κρεμμύδι και συνεχίστε το σοτάρισμα με προσοχή ώστε να μαγειρευτεί το κρεμμύδι αλλά να μην πάρει χρώμα.
  4. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και συνεχίστε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Σβήστε με το κρασί και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ. Προσθέστε το ζωμό και σιγοβράστε μέχρι το κοτόπουλο να είναι έτοιμο.
  5. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε τη μουστάρδα, το βούτυρο και τα βότανα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν με τη σάλτσα. Αν η σάλτσα είναι αραιή μπορούμε να την βράσουμε για λίγη ώρα χωριστά από το κοτόπουλο ώστε να συμπυκνωθεί στην πυκνότητα που επιθυμούμε.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα διατροφικά λάθη που κάνουμε;

Πώς να σερβίρετε ένα υγιεινό και θρεπτικό οικογενειακό γεύμα;

Βελουτέ σούπα με πράσο και πατάτα

Πώς μπορείτε να κάνετε μια διατροφή εύκολη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες τροφές μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου;

Περιορίζοντας την κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων, ζάχαρης και καπνιστών ή τηγανητών τροφίμων, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου και να κάνετε σημαντικά βήματα προς μια πιο υγιεινή ζωή.

Πώς να τρώτε υγιεινά όταν έχετε λύκο;

Η κατανάλωση ποικιλίας υγιεινών τροφών μπορεί να δώσει στο σώμα σας τη διατροφή που χρειάζεται για να διαχειριστεί τα συμπτώματα λύκου.

Κυριακάτικο πρωινό: Ιδέες για μια απολαυστική συνήθεια

Κυριακάτικο πρωινό: Δεν αφορά μόνο το φαγητό αλλά και την εμπειρία. Είναι η στιγμή να χαλαρώσετε, να αφεθείτε και να συνδεθείτε με αγαπημένα πρόσωπα, καθιστώντας την μια ιδιαίτερη παράδοση που πολλοί περιμένουν με ανυπομονησία κάθε εβδομάδα.

Καρπούζι: Όπλο στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου

Καρπούζι: Ενώ η διατροφή από μόνη της δεν εγγυάται την πρόληψη του καρκίνου, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά, όπως το καρπούζι, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου.

Μανταρίνια: Σημαντική προσθήκη στον αγώνα κατά της δυσκοιλιότητας

Μανταρίνια: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, νερό και βιταμίνη C, τα μανταρίνια μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση της λειτουργίας του εντέρου και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Close Icon