Διατροφή

Χοιρινό Συνταγή: Μπριζόλα au poivre για ένα αξέχαστο δείπνο

Χοιρινό Συνταγή: Μπριζόλα au poivre για ένα αξέχαστο δείπνο
Χοιρινό Συνταγή: Au poivre χοιρινό με πινελιές πιπεριού για το δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου, που θα αφήσει τον αγαπημένο σας με ανοιχτό το στόμα.

Οι σεφ δεν φαίνεται να συμφωνούν για την προέλευση της μπριζόλας au poivre. Ένα αποκλειστικά γαλλικό πιάτο που αποτελείται από μπριζόλα με κρούστα από κόκκους πιπεριού. Γίνεται τηγανητό και σερβίρεται με μια κρεμώδη σάλτσα για να συμπληρώνει την πικάντικη γεύση. Το 1950, αφού ο Émile Lerch ισχυρίστηκε στο περιοδικό La Revue Culinaire ότι το είχε εφεύρει το 1930, άλλοι όμως σεφ επέμειναν, ακόμα και εγγράφως ότι το είχαν δημιουργήσει οι ίδιοι. Ανεξάρτητα από τη γένεσή του, το κλασικό au poivre είναι ένα ζεστό χειμωνιάτικο γεύμα που είναι το πλέον κατάλληλο για την νύχτα του Αγίου Βαλεντίνου!

Τα συστατικά είναι πολύ απλά και είναι τα εξής:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λωρίδες από 2 κομμάτια μπριζόλας
  • 1 κ.σ. κόκκους μαύρου πιπεριού, χοντροτριμμένους
  • Αλάτι kosher
  • 1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1/3 της κούπας ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
  • Δεντρολίβανο
  • Ψητό καρότο, σαλάτα και πατάτες φούρνου, για το σερβίρισμα

 

Ο τρόπος παρασκευής τους είναι πολύ εύκολος και δεν χρειάζεται τίποτε άλλο παρά μόνο:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Καρυκεύστε τη μπριζόλα με τους τριμμένους κόκκους πιπεριού και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει καλά από κάθε πλευρά, περίπου 4 λεπτά. Μεταφέρετέ το σε φύλλο ψησίματος με στεφάνη και ψήνετε μέχρι το θερμόμετρο να δείξει μία μέση θερμοκρασία. Μεταφέρετε σε ξύλο κοπής και αφήστε το να ξεκουραστεί τουλάχιστον 5 λεπτά πριν το κόψετε.

Προσθέστε το βούτυρο, το κρεμμύδι και τους κόκκους πιπεριού που έχουν μείνει από το καρύκευμα και σοτάρετε σε μέτρια ποσότητα μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το κονιάκ και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ζωμό κότας και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς, 5 με 6 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε αν θέλουμε και τέλος σερβίρουμε την κομμένη μπριζόλα με καροτοσαλάτα και πατάτες φούρνου και βάζοντας την σάλτσα πάνω από την μπριζόλα.

Απολαύστε αυτό το υπέροχο φαγητό αμέσως μετά το μαγείρεμα και σίγουρα θα καταφέρετε να εντυπωσιάσετε τον Βαλεντίνο σας χωρίς να έχετε κοπιάσει πολύ στην κουζίνα.