Διατροφή

Τζίντζερ: Το τζίντζερ μπορεί να ανακουφίσει τις αυτοάνοσες ασθένειες

Τζίντζερ: Το τζίντζερ μπορεί να ανακουφίσει τις αυτοάνοσες ασθένειες

Τζίντζερ: Τα συμπληρώματα τζίντζερ μπορεί να υπόσχονται άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα, επηρεάζοντας τη λειτουργία των ουδετερόφιλων και ελέγχοντας τη φλεγμονή.

Νέα έρευνα έχει ρίξει φως στα πιθανά οφέλη των συμπληρωμάτων τζίντζερ για άτομα με ορισμένες αυτοάνοσες ασθένειες, όπως ο λύκος και η ρευματοειδής αρθρίτιδα, βοηθώντας στον έλεγχο της φλεγμονής. Αυτή η μελέτη προσφέρει πληροφορίες για το πώς το τζίντζερ μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων, ιδιαίτερα των ουδετερόφιλων, τα οποία παίζουν κρίσιμο ρόλο στην ανοσολογική απόκριση του σώματος.

Τζίντζερ

1. Ουδετερόφιλα και φλεγμονή:

Τα ουδετερόφιλα είναι ένας τύπος λευκών αιμοσφαιρίων που εμπλέκονται στην άμυνα του οργανισμού έναντι λοιμώξεων και φλεγμονών.
Η μελέτη επικεντρώθηκε στον σχηματισμό εξωκυτταρικής παγίδας ουδετερόφιλων (NET), μια διαδικασία που συμβάλλει στη φλεγμονή και την πήξη. Ο μη φυσιολογικός σχηματισμός NET σχετίζεται με διάφορα αυτοάνοσα νοσήματα.

2. Η επίδραση του τζίντζερ στα ουδετερόφιλα:

Η έρευνα διαπίστωσε ότι όταν υγιή άτομα έπαιρναν συμπληρώματα τζίντζερ, τα ουδετερόφιλά τους έγιναν πιο ανθεκτικά στη NETosis, τη διαδικασία σχηματισμού NET.
Τα NET είναι μικροσκοπικές δομές που προάγουν τη φλεγμονή και την πήξη, συμβάλλοντας σε αυτοάνοσες ασθένειες όπως ο λύκος και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

3. Αποτελέσματα κλινικών δοκιμών:

Μια κλινική δοκιμή που περιελάμβανε υγιείς εθελοντές αποκάλυψε ότι μια εβδομάδα ημερήσιας πρόσληψης 20 mg τζίντζερολς, μια ένωση που βρίσκεται στο τζίντζερ, οδήγησε σε αύξηση μιας χημικής ουσίας που ονομάζεται cAMP μέσα στα ουδετερόφιλα.
Τα αυξημένα επίπεδα cAMP ανέστειλαν την απόκριση των ουδετερόφιλων στη NETosis, υποδηλώνοντας ότι η συμπλήρωση τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της φλεγμονής.

4. Πιθανές επιπτώσεις για αυτοάνοσα νοσήματα:

Τα ευρήματα δείχνουν ότι το τζίντζερ μπορεί να προσφέρει μια φυσική επιλογή συμπληρώματος για τη διαχείριση της φλεγμονής και των συμπτωμάτων σε άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα.
Οι αυτοάνοσες ασθένειες συχνά περιλαμβάνουν υπερδραστήρια ουδετερόφιλα και η ικανότητα του τζίντζερ να περιορίζει τη NETosis θα μπορούσε να είναι πολύτιμη για τη θεραπεία αυτών των καταστάσεων.

5. Ενθάρρυνση της συζήτησης με τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης:

Η ερευνητική ομάδα ελπίζει ότι αυτά τα στοιχεία θα προκαλέσουν συζητήσεις μεταξύ ασθενών και παρόχων υγειονομικής περίθαλψης σχετικά με τα πιθανά οφέλη από την ενσωμάτωση συμπληρωμάτων τζίντζερ στα σχέδια θεραπείας.
Η επίδραση του τζίντζερ στα ουδετερόφιλα αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να συμπληρωθούν τα υπάρχοντα θεραπευτικά προγράμματα για αυτοάνοσα νοσήματα.

6. Μελλοντικές κλινικές δοκιμές:

Οι ερευνητές ενδιαφέρονται για τη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών με τη συμμετοχή ασθενών με αυτοάνοσες και φλεγμονώδεις νόσους όπως ο λύκος, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η COVID-19.
Αυτές οι δοκιμές θα παρείχαν πολύτιμες γνώσεις για τις πρακτικές εφαρμογές των συμπληρωμάτων τζίντζερ ως μέρος ολοκληρωμένων στρατηγικών θεραπείας.

Συνοπτικά, η μελέτη προτείνει ότι τα συμπληρώματα τζίντζερ μπορεί να υπόσχονται άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα, επηρεάζοντας τη λειτουργία των ουδετερόφιλων και ελέγχοντας τη φλεγμονή. Ενώ χρειάζεται περισσότερη έρευνα, τα ευρήματα ανοίγουν την πόρτα στην εξερεύνηση του τζίντζερ ως φυσικό συμπλήρωμα για να συμπληρώσει τις υπάρχουσες θεραπείες και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής για όσους ζουν με αυτοάνοσες παθήσεις. Τελικά, αυτή η έρευνα μπορεί να συμβάλει σε πιο εξατομικευμένες και αποτελεσματικές προσεγγίσεις για τη διαχείριση των αυτοάνοσων νοσημάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μια υπέροχη vegan συνταγή με κουνουπίδι

Δημιουργήστε ένα πικάντικο smoothie με κουρκουμά

Ποια βότανα μπορούν να σας ανακουφίσουν από τη γρίπη;

Συνταγή για τσάι με λεμόνι που θα θέλατε να δοκιμάσετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι χειρότερες τροφές μετά την άσκηση

Αποθεραπεία διατροφή: Κατανοώντας ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγετε μετά την άσκηση, μπορείτε να ενισχύσετε την αποτελεσματικότητα της προσπάθειάς σας και να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα για το σώμα και τον νου σας.

Τρόποι για να απολαύσετε το φαγητό του γάμου χωρίς να το μετανιώσετε

Γάμος φαγητό: Με την εποχή του γάμου να πλησιάζει, η προοπτική να επιδοθείτε σε νόστιμα γλέντια μπορεί να είναι συναρπαστική και τρομακτική. Ενώ απολαμβάνετε τις γιορτές, υπάρχει συχνά μια ανησυχία για πιθανή αύξηση βάρους.

Το πιάτο της ημέρας: Πιλάφι με σαφράν και λαχανικά

Σε αυτή τη συνταγή σας παρουσιάζουμε ένα δροσερό και ιδιαίτερα αρωματικό πιλάφι. Πλούσιο σε λαχανικά, τα οποία θα μπορούσατε να τα εμπλουτίστε, ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις και την εποχικότητα.