Διατροφή

Τηγανητές μπανάνες: Απολαύστε φρουτένιες γεύσεις σε συνδυασμό με παγωτό μπανάνα

Τηγανητές μπανάνες: Απολαύστε φρουτένιες γεύσεις σε συνδυασμό με παγωτό μπανάνα
Τηγανητές μπανάνες: Δοκιμάστε να τηγανίσετε τις μπανάνες και να τις συνδυάσετε με πλούσιο παγωτό καρύδα ή στο πλάι ενός κυρίως πιάτου με αλμυρές δημιουργίες.

Οι νόστιμες τηγανητές μπανάνες σερβίρονται υπέροχα όταν είναι ζεστές με χειροποίητο παγωτό καρύδας. Αν τις βρείτε σε κάποιο ιαπωνικό εστιατόριο θα παρατηρήσετε ότι τις τηγανητές μπανάνες τις σερβίρουν σκέτες, χωρίς κάποιο συνοδευτικό. Αν θέλετε να είστε ακόμα πιο δημιουργικοί, προσθέστε λίγο ζεστή σάλτσα καραμέλας για μεγαλύτερη απόλαυση. Σαφώς και το συγκεκριμένο γλυκό θα απογειωθεί με αυτό τον τρόπο. Τα συστατικά και για τις δύο παρασκευές είναι λίγα. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η συνταγή υστερεί σε κάτι. Αντιθέτως υπερτερεί σε γεύση και νοστιμιά και θα σας κερδίσει από την πρώτη μπουκιά.

Πώς να φτιάξετε και εσείς τηγανητές μπανάνες

Τα συστατικά για το παγωτό καρύδα είναι:

  • 1 λίτρο παγωτό βανίλια καλής ποιότητας
  • 1 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη, φρυγανισμένη
  • 1/4 φλιτζάνι λικέρ με γεύση καρύδα

Τα συστατικά για τις τηγανητές μπανάνες είναι:

  • 1/4 φλιτζάνι (40 γρ.) ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1 αυγό, χτυπημένο ελαφρά
  • 3/4 φλιτζανιού (50 g) ιαπωνική τριμμένη φρυγανιά
  • φυτικό λάδι, για το τηγάνισμα
  • 4 μεγάλες μπανάνες (920 γρ.), κομμένες στη μέση κατά μήκος

H μέθοδος για να φτιάξετε τις τηγανητές μπανάνες με παγωτό καρύδα είναι:

  1. Για να φτιάξετε το παγωτό καρύδας πρέπει να μαλακώσετε το παγωτό βανίλια και στη συνέχεια να ανακατέψετε τη φρυγανισμένη καρύδα και το λικέρ. Έπειτα βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει αρκετά.
  2. Χτυπήστε τη ζάχαρη άχνη και την κανέλα σε ρηχό μέτριο μπολ. Χτυπήστε το αυγό σε ρηχό μεσαίο μπολ κα βάζετε τη φρυγανιά σε ένα άλλο μπολ.
  3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια κατσαρόλα.
  4. Ταυτόχρονα βουτήξτε τις μπανάνες στο ήδη προετοιμασμένο μείγμα ζάχαρης και τινάξτε το περίσσευμα της ζάχαρης. Βουτήξτε την μπανάνα στο αυγό και μετά στα ψίχουλα έτσι ώστε να την καλύψετε όλη.
  5. Τηγανίστε τις μπανάνες σε δόσεις και κρατήστε τες στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε από το τηγάνι και στραγγίξετε όσο καλύτερα γίνεται σε απορροφητικό χαρτί.
  6. Τέλος σερβίρετε τις τηγανητές με παγωτό καρύδας και απολαύστε νοστιμιά.

 

Εναλλακτικά, μπορείτε να συνδυάσετε την τηγανητή μπανάνα με αλμυρές γεύσεις. Την έχετε ποτέ φανταστεί στο πλάι ενός κυρίως γεύματος; Με κρεατικά, ρύζι και σάλτσες δένει υπέροχα. Κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες είναι ότι για παράδειγμα καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ιαπωνική τριμμένη φρυγανιά. Αν δεν την βρείτε, τότε συνδυάστε ½ φλιτζάνι μπαγιάτικη λευκή τριμμένη φρυγανιά και ¼ φλιτζάνι συσκευασμένη τριμμένη φρυγανιά. Χρησιμοποιήστε αυτές αντί αυτού. Απλά έχετε στο νου σας ότι η γεύση και η υφή των τηγανητών,  δεν θα είναι ίδια. Σερβίρετε και απολαύστε μία υπέροχη συνταγή που θα χαραχτεί βαθιά μέσα σε όσους έχουν, είχαν ή θα έχουν τη  ευκαιρία να την δοκιμάσουν ξανά και ξανά.