Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Ψωμάκια σιροπιαστά με καραμέλα γάλακτος και καρύδια

Συνταγή της ημέρας: Ψωμάκια σιροπιαστά με καραμέλα γάλακτος και καρύδια

Ψωμάκια σιροπιαστά με καραμέλα γάλακτος και καρύδια

Υλικά

Για τη ζύμη:
550 γραµµ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
200 ml γάλα χλιαρό (3/4 ποτήρι νερού)
3 κ.σ. γεμάτες βούτυρο λιωμένο
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι:
1 φλ. μαύρη ζάχαρη
2/3 φλ. κρέμα γάλακτος κρέμα γάλακτος 
2/3 φλ. χοντροκομμένα καρύδια
1 πρέζα αλάτι (προαιρετικά)
1 κ. σ. κανέλα
2 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση

Τοποθετούμε όλα τα υλικά (αλεύρι, μαγιά, γάλα, βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλάτι) στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε µε το γάντζο ζυμώματος για 6΄-7΄, μέχρι να μαζευτούν σε µία µπάλα. Η ζύμη θα είναι λίγο υγρή. Βουτάμε τα χέρια στο αλεύρι και αλευρώνουμε και τον πάγκο εργασίας. Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο και ζυμώνουμε για 10΄ μέχρι να γίνει λεία, αφράτη και να μην κολλάει πια στα χέρια. Τη βάζουμε σε αλευρωμένο ή λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, για 1 έως 1 ώρα και 30΄.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την καραμέλα γάλακτος. Βάζουμε σε μπολ τη μαύρη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και την κανέλα. Τα ανακατεύουμε µε κουτάλι, να λιώσει καλά η ζάχαρη. Την αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί 30 εκ. Αδειάζουμε όλο το μίγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί. Πασπαλίζουμε την καραμέλα µε τα χοντροκομμένα καρύδια.

Αφού ανέβει (φουσκώσει) η ζύμη, την αδειάζουμε στον πάγκο και µε χοντρό πλάστη την ανοίγουμε σε τετράγωνο φύλλο πάχους 2 εκ. Αλείφουμε το φύλλο µε την πραλίνα αφήνοντας κενό 2 εκ. γύρω γύρω. Τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε σε φέτες πάχους 2-3 εκ. και ακουμπάμε µε την κομμένη πλευρά στην καραμέλα. Στριμώχνουμε όλα τα ψωμάκια στο ταψί.

Ψήνουμε για 25΄-30΄ στους 170οC, να ροδίσουν. Τα αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και τα περιχύνουμε µε την καραμέλα του ταψιού.
μερίδες 12
Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.