Διατροφή

Συνταγή: Χορτοφαγική σαλάτα με κολοκύθα και κινόα!

Συνταγή: Χορτοφαγική σαλάτα με κολοκύθα και κινόα!
Συνταγή: Αυτή η χορτοφαγική σαλάτα είναι έτοιμη σε 10 λεπτά, ιδανική για ένα γρήγορο δείπνο ή μεσημεριανό γεύμα.

Αν είστε φοιτητής, ή το πρόγραμμά σας είναι γεμάτο και δεν έχετε χρόνο για να μαγειρέψετε, σας συστήνουμε να δημιουργήσετε μια σαλάτα με χαλούμι και κινόα! Αυτή η χορτοφαγική σαλάτα είναι έτοιμη σε 10 λεπτά, ιδανική για ένα γρήγορο δείπνο ή μεσημεριανό γεύμα.

Σαλάτα με κινόα, κολοκύθα και χαλούμι

Υλικά συνταγής:

  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 500 γρ κολοκύθα 
  • Μίνι καπάκια συσκευασίας
  • 1/4 φλιτζάνι μείγμα σπόρων (πεπίτες και ηλίανθοι)
  • 3 κουταλιές της σούπας μαροκινό καρύκευμα
  • 2 πακέτα x 250g Μίγμα καστανό ρύζι 90 δευτερολέπτων και κινόα
  • Χαλούμι 250 γρ
  • 1/3 φλιτζάνι dressing σαλάτας Dijon με μέλι
  • Φρέσκο ​​κρεμμύδι σε φέτες, για σερβίρισμα
  • Φύλλα φρέσκου κόλιανδρου, για σερβίρισμα

Παρασκευή συνταγής:

Βήμα 1: Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες την κολοκύθα. Προσθέτουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για 3 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το μείγμα σπόρων και τα καρυκεύματα. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά ή μέχρι να φρυγανιστούν οι σπόροι.

Βήμα 2: Προσθέτουμε το μείγμα κινόα. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί.

Βήμα 3: Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κόβουμε το χαλούμι. Προσθέτουμε στο τηγάνι, γυρίζοντας, για 1 έως 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 4: Περιχύνουμε το μείγμα κινόα με dressing. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα με το κουτάλι σε μπολ σερβιρίσματος. Από πάνω με χαλούμι. Πασπαλίζουμε με πράσινο κρεμμυδάκι και κόλιανδρο.

Σερβίρουμε!