Διατροφή

Καλοκαιρινή σαλάτα: Δροσερή σαλάτα με κριθαράκι

Καλοκαιρινή σαλάτα: Δροσερή σαλάτα με κριθαράκι

Καλοκαιρινή σαλάτα: Οι σαλάτες για τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελούν ένα πλήρες γεύμα. Ειδικά αν μέσα σε αυτήν έχεις προσθέσει ζυμαρικά και φέτα!

Το καλοκαίρι έχει κάνει τις πρώτες του εμφανίσεις και η ζέστη μας κάνει να μην πεινάμε πολύ. Ωστόσο, ακόμα και το φαγητό που πρέπει να φάμε, θέλουμε να είναι δροσερό και να μας δώσει την απαραίτητη ενέργεια που χρειαζόμαστε. Ένα τέτοιο πιάτο αποτελεί η σαλάτα με ντομάτα, φέτα και κριθαράκι. Αποτελεί μία υγιεινή επιλογή, η οποία θα σας δώσει τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας το καλοκαίρι.

Δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα

Συστατικά:  

  • 1 φλιτζάνι άψητο κριθαράκι
  • ¼ φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1 φλιτζάνι τυρί φέτα σε κύβους
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • ¼ φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
  • ⅛ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Παρασκευή συνταγής:

Βήμα 1: Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. Μαγειρέψτε το κριθαράκι για 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Βήμα 2: Όταν κρυώσει το κριθαράκι, το μεταφέρουμε σε ένα μέτριο μπολ και ανακατεύουμε μέσα τις ελιές, τη φέτα, τον μαϊντανό, τον άνηθο και την ντομάτα. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το λάδι και το χυμό λεμονιού. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας. Αφήστε το να κρυώσει πριν το σερβίρετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Απολαύστε αυτή τη δροσερή σαλάτα με όλα σας τα γεύματα

Φτιάξτε μία καταπληκτική σαλάτα με μπρόκολο, αβοκάντο και σουσάμι

Μείνετε χορτάτοι και στη θάλασσα!

Ισπανικές τσέπες γλυκοπατάτας που θα σας ξετρελάνουν!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια τα πλεονεκτήματα υγείας που προσφέρει η κατανάλωση αβοκάντο στις γυναίκες;

Γυναίκες αβοκάντο: Γεμάτα με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών C, E, K και B6 και ριβοφλαβίνης, νιασίνης, φυλλικού οξέος, παντοθενικού οξέος, μαγνησίου και καλίου.

Ρευματοειδής αρθρίτιδα και διατροφή: Τι να τρως και τι να αποφεύγεις

Το Ίδρυμα Αρθρίτιδας συνιστά να επιδιώκετε να καταναλώνετε δύο φλιτζάνια φρούτα και δύο έως τρία φλιτζάνια λαχανικά την ημέρα. Καλές πηγές περιλαμβάνουν τα μούρα, τα εσπεριδοειδή, τα σταυρανθή λαχανικά (όπως το μπρόκολο, το λάχανο και το κουνουπίδι) και τις πιπεριές.