Συνταγές

Υγιεινά pancakes με κόκκινα φρούτα και καρύδια

Υγιεινά pancakes με κόκκινα φρούτα και καρύδια
Η πρόσληψη πρωτεΐνης μέσα στην πρώτη ώρα μετά τη γυμναστική σας είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε την πιθανότητα πόνου και να αποφύγετε πιθανούς τραυματισμούς. Αν μάλιστα ασκείστε τα πρωινά, αυτή η συνταγή είναι η ιδανικότερη για εσάς. Τα συγκεκριμένα pancakes δεν περιέχουν γλουτένη, γαλακτοκομικά, αλλά ούτε και ζάχαρη – το μεγαλύτερο […]

Η πρόσληψη πρωτεΐνης μέσα στην πρώτη ώρα μετά τη γυμναστική σας είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε την πιθανότητα πόνου και να αποφύγετε πιθανούς τραυματισμούς. Αν μάλιστα ασκείστε τα πρωινά, αυτή η συνταγή είναι η ιδανικότερη για εσάς. Τα συγκεκριμένα pancakes δεν περιέχουν γλουτένη, γαλακτοκομικά, αλλά ούτε και ζάχαρη – το μεγαλύτερο μέρος της γλυκύτητας προέρχεται από τα κόκκινα φρούτα.

Τα γλυκά που βρίσκουμε στο εμπόριο, ακόμα και τα pancakes που μας ετοιμάζουν σε ειδικά εστιατόρια για πρωινό και brunch προέρχονται συνήθως από προπαρασκευασμένα υλικά και ζύμες και φυσικά περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και αλατιού. Τα pancakes κόκκινων φρούτων με έξτρα πρωτεΐνη ετοιμάζονται μέσα σε λίγη ώρα και είναι κατάλληλα για όλες τις ώρες, κυρίως όμως για εκείνες τις στιγμές που θέλετε ενέργεια ή μετά τη γυμναστική.

Διαβάστε επίσης: Γιατί αξίζει να εντάξετε τα καρύδια στη διατροφή σας

Pancakes με κόκκινα φρούτα και καρύδια

Υλικά

– 3 μεγάλα αυγά

– ¾ φλιτζανιού γάλα αμυγδάλου

– ½ κουταλιά φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

– 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

– ½ φλιτζάνι αλεύρι καρύδας

– ½ κουταλάκι μαγειρική σόδα

– ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

– λίγο αλάτι

– ¼ φλιτζάνι κομμένα καρύδια

– λάδι καρύδας (ελάχιστο- μόνο για το τηγάνι)

– 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

– Όσα κόκκινα φρούτα θέλετε

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά και ύστερα προσθέστε το γάλα αμυγδάλου, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά.
  2. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι καρύδας, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέστε τα ξηρά υλικά στο υγρό μείγμα, ¼ φλιτζάνι τη φορά, ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε. Στο τέλος, προσθέστε τα καρύδια.
  3. Αλείψτε λίγο λάδι στο τηγάνι και βάλτε το σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν ζεσταθεί καλά, ρίξτε ένα μέρος της ζύμης. Αφήστε να ψηθεί μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες και ύστερα γυρίστε. Η κάθε πλευρά χρειάζεται περίπου 2-3 λεπτά.
  4. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη, αλείφοντας κάθε φορά λίγο από το λάδι στο τηγάνι.
  5. Φτιάξτε σος από τα κόκκινα φρούτα, βράζοντάς τα λίγο σε ένα μικρό τηγάνι με 2 κουταλιές νερού για 10 λεπτά πριν σερβίρετε.