Συνταγές

Τρεις εύκολες υγιεινές συνταγές που θα σας συναρπάσουν!

Τρεις εύκολες υγιεινές συνταγές που θα σας συναρπάσουν!
Δροσερό γλυκό με γιαούρτι, σπόρους chia και μάνγκο Υλικά1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό χαμηλό σε λιπαρά2 φλιτζάνια μάνγκο κομμένο σε κυβάκια1 φλιτζάνι φουντούκια καβουρδισμένα και χονδροσπασμένα1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα4 κουτ. σούπας σπόρους chia ΕκτέλεσηΑναμιγνύουμε καλά το γιαούρτι με το γάλα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Προσθέτουμε το μάνγκο, τα φουντούκια και τους σπόρους chia και […]

Δροσερό γλυκό με γιαούρτι, σπόρους chia και μάνγκο

Υλικά
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό χαμηλό σε λιπαρά
2 φλιτζάνια μάνγκο κομμένο σε κυβάκια
1 φλιτζάνι φουντούκια καβουρδισμένα και χονδροσπασμένα
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
4 κουτ. σούπας σπόρους chia

Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε καλά το γιαούρτι με το γάλα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Προσθέτουμε το μάνγκο, τα φουντούκια και τους σπόρους chia και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε ένα βαθύ μπολ και αν θέλουμε γαρνίρουμε την επιφάνεια με κομματάκια μάνγκο και φουντούκια που έχουμε κρατήσει.

Πεντανόστιμη σούπα με καραβίδες

Υλικά για 2 άτομα
4 καραβίδες
1 μέτριο καρότο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 μικρή πατάτα
2 φύλλα δάφνης
1 μικρή ντομάτα
1 μικρή σελινόριζα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμό από ½ λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε περίπου 1 λίτρο νερό που βράζει προσθέτετε τις όλα τα λαχανικά κομμένα σε κυβάκια, μαζί με το ελαιόλαδο, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι. Μετά από 5 λεπτά βρασμού προσθέτουμε και τις καραβίδες. Αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τις καραβίδες και τα φύλλα δάφνης και πολτοποιούμε το υπόλοιπο μίγμα που βρίσκεται στην κατσαρόλα. Καθαρίζουμε τις καραβίδες, τις κόβουμε σε ροδέλες σε ένα ξύλο κοπής και τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και δοκιμάζουμε μήπως και χρειάζεται να προσθέσουμε επιπλέον αλάτι ή λεμόνι. Σερβίρουμε και προσθέτουμε από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Χορταστική σούπα λαχανικών

Υλικά
½ κιλό καθαρισμένα και χοντροκομμένα καρότα
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
Αλάτι-πιπέρι
1 κ.σ. γιαούρτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα καρότα, την πατάτα, το σέλινο, το ελαιόλαδο και τα σκεπάζουμε με νερό. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και προσθέτουμε αν χρειάζεται. Αν βγει η σούπα πολύ δεμένη, προσθέτουμε λίγο νερό.