Συνταγές

Θρεπτική σούπα με αβοκάντο

Θρεπτική σούπα με αβοκάντο
Συνταγή Μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, το τελευταίο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να πάω στην αγορά να προμηθευτώ όλα τα απαραίτητα υλικά για να μαγειρέψω. Σε αυτή την περίπτωση, που δηλαδή νιώθω πως δεν έχω καθόλου ενέργεια να διαθέσω, χρησιμοποιώ την παρακάτω συνταγή για μια νόστιμη και κυρίως εύκολη συνταγή σούπας […]

Συνταγή

Μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, το τελευταίο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να πάω στην αγορά να προμηθευτώ όλα τα απαραίτητα υλικά για να μαγειρέψω. Σε αυτή την περίπτωση, που δηλαδή νιώθω πως δεν έχω καθόλου ενέργεια να διαθέσω, χρησιμοποιώ την παρακάτω συνταγή για μια νόστιμη και κυρίως εύκολη συνταγή σούπας – πουρέ.

Η βάση είναι μόνο τρία υλικά – όποια λαχανικά έχετε ξεχάσει μέσα στο ψυγείο σας, ένα κρεμμύδι και λίγο ζωμό λαχανικών, που χρειάζεται πάντα να έχουμε στην κατάψυξή σας. Αφού έχετε αυτά, ύστερα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απογειώσετε τη γεύση και τα οφέλη του δείπνου στην υγεία: λεμόνι ή lime, θυμάρι, βασιλικό, κόλιαντρο, μέντα και όποιο άλλο βότανο περιέχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες (τα περισσότερα ελληνικά μπαχαρικά και βότανα διαθέτουν). Τέλος, δεν ξεχνάμε το αβοκάντο που είναι αρκετά χορταστικό και διαθέτει υγιεινά λιπαρά.

Χορτοφαγική σούπα με 3 υλικά

Υλικά για 2 μερίδες

– 1 κουταλιά της σούπας λάδι αβοκάντο

– 1 μεσαίο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια

– Λίγο αλάτι

– 2 φλιτζάνια κατεψυγμένα λαχανικά της αρεσκείας σας (μπρόκολο, γλυκοπατάτα, καρότα, μπιζέλια, καλαμπόκι, ό,τι έχετε)

– Ζωμό λαχανικών

– Προαιρετική προσθήκη: φρέσκα βότανα, χυμό από 1 λεμόνι ή lime

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ζεστάνετε ένα μέτριου μεγέθους κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε λάδι αβοκάντο.
  2. Όταν αρχίσει να ζεσταίνεται, προσθέστε το κρεμμύδι και μια γενναιόδωρη δόση αλατιού.
  3. Αφήστε το να μαγειρευτεί μέχρι να γίνει καστανό, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 5 λεπτά.
  4. Προσθέστε τα λαχανικά της επιλογής, με αρκετό ζωμό λαχανικών μέχρι να καλυφθούν. Αφήστε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν αρκετά. Δοκιμάστε με το πιρούνι.
  5. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς πριν μεταφέρετε στο μπλέντερ. Προσθέστε τα προαιρετικά επιπλέον μπαχαρικά της επιλογής σας και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Προσθέστε λίγο ακόμα αλάτι για νοστιμιά πριν χωρίσετε στα δύο μπολ. Σερβίρετε με μια ή δύο φέτες αβοκάντο.