Συνταγές

Συνταγή της ημέρας:Πιλάφι τρικολόρε

Συνταγή της ημέρας:Πιλάφι τρικολόρε
Πιλάφι τρικολόρε απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.  Εκτέλεση Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές, στα 8 τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και το λουκάνικο σε φέτες. Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο γύρω – γύρω, 2-3 κομμάτια τη φορά για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού. Αν δεν τα θωρακίσουμε σωστά χάνουμε νόστιμα υγρά […]

Πιλάφι τρικολόρε απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. 

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές, στα 8 τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και το λουκάνικο σε φέτες. Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο γύρω – γύρω, 2-3 κομμάτια τη φορά για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού. Αν δεν τα θωρακίσουμε σωστά χάνουμε νόστιμα υγρά καλά μαγειρεμένα. Τα βγάζουμε σε ταψάκι. Προσθέτουμε τα λουκάνικα, τα ροδίζουμε και τα βγάζουμε από το ταψάκι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα λαχανικά. Σοτάρουμε για 5’. Προσθέτουμε το σκόρδο, το ρύζι και τρίβουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε ζωμό και την πάπρικα. Αλατοπιπερώνουμε. Όταν έρθουν σε σημείο βρασμούτα αδειάζουμε σε βαθύ ταψάκι. Από πάνω μπαίνει το κοτόπουλο, σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 50’.
Προς το τέλος πασπαλίζω μαϊντανό ψιλοκομμένο

Υλικά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κοτόπουλο
2 λουκάνικα χωριάτικα
2 σκ. σκόρδο
2 ξερά κρεμμύδια
2 χρωματιστές πιπεριές
1 κ. σ. πελτέ
2 φλ. ρύζι
1 κ.σ. πάπρικα
1 ½ φλ. ζωμό ή νερό
½ φλ. κρασί λευκό ξηρό
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι