‘‘Muffins σοκολάτας” φανταστική γεύση με πλούσια αντιοξειδωτική αξία!
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος ψησίματος: 25-30΄
Υλικά για 13 μερίδες:
- 1 κουτί μίγμα για κέικ με γλυκαντικά
- 150γρ. (1 ½ πλάκα) σοκολάτα με γλυκαντικά
- 90γρ. (4 κ.σ.) Μαργαρίνη
- Τρίμμα από 1 Πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Παρασκευάζουμε το μίγμα για κέικ με γλυκαντικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού χρησιμοποιώντας αντί για ελαιόλαδο, μαργαρίνη και προσθέτοντας το τρίμμα πορτοκαλιού μαζί με το νερό.
- Λιώνουμε τα 100γρ. (1 πλάκα) Sweet & Balance σοκολάτα με γλυκαντικά σε μπεν – μαρί και κόβουμε ή τρίβουμε τα υπόλοιπα 50γρ.( ½ πλάκα) σε μικρά κομμάτια.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και τα κομματάκια σοκολάτας στη ζύμη του κέικ χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα στο μίξερ.
- Μοιράζουμε τη ζύμη σε 13 βουτυρωμένα ατομικά φορμάκια και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
Διατροφικό σχόλιο: Γλυκιά απόλαυση, πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες ενισχύουν τη μνήμη και τις μεταβολικές λειτουργίες του οργανισμού. Η σοκολάτα προσδίνει μία ιδιαίτερα χαλαρωτική νότα στη συνταγή, βελτιώνοντας τη διάθεση, χάρη στην ικανότητά της να συμβάλει στην αύξηση της έκκρισης σεροτονίνης και ντοπαμίνης.
ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 2.386 in vitro μέτρηση
Σημείωση: Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Αθήνα 2012.