Συνταγές

Συνταγή της ημέρας:”Μηλόπιτα” με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη

Συνταγή της ημέρας:”Μηλόπιτα” με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη
Παραδοσιακό γλύκισμα πλούσιο σε μονάδες ORAC με τη θρεπτική αξία του μήλου! Υλικά για 17 μερίδες: 1 κουτί μίγμα για κέικ με γλυκαντικά 90 ml (1/2 φλ. τσαγιού) Ελαιόλαδο 3 Αυγά 50 γραμ.(1/2 φλ. τσαγιού ) Καρυδόψιχα τριμμένη 2 Πράσινα Μήλα 3 κ.σ. Κονιάκ 1 κ. γ. κοφτό κανέλα τριμμένη Εκτέλεση  : Παρασκευάζουμε το Μίγμα […]

Παραδοσιακό γλύκισμα πλούσιο σε μονάδες ORAC με τη θρεπτική αξία του μήλου!

Υλικά για 17 μερίδες:

  • 1 κουτί μίγμα για κέικ με γλυκαντικά
  • 90 ml (1/2 φλ. τσαγιού) Ελαιόλαδο
  • 3 Αυγά
  • 50 γραμ.(1/2 φλ. τσαγιού ) Καρυδόψιχα τριμμένη
  • 2 Πράσινα Μήλα
  • 3 κ.σ. Κονιάκ
  • 1 κ. γ. κοφτό κανέλα τριμμένη

Εκτέλεση  :

  1. Παρασκευάζουμε το Μίγμα για Κέικ με γλυκαντικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, κρατώντας 1 κ. σ. από το μίγμα γλυκαντικών. Προσθέτουμε στο τέλος το Καρύδι, το Κονιάκ και  λίγη  Κανέλα και χτυπάμε για ακόμα1’.
  2. Κόβουμε το ένα Μήλο σε μικρά κομμάτια, το προσθέτουμε στη ζύμη του κέικ και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι.
  3. Το δεύτερο μήλο το κόβουμε σε φέτες και τις πασπαλίζουμε με τη 1 κ. σ. Μίγματος γλυκαντικών που έχουμε κρατήσει και με την υπόλοιπη Κανέλα.
  4. Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψί ή φόρμα διαμέτρου περίπου 24εκ.      · Τοποθετούμε τις φέτες του Μήλου στην επιφάνεια του κέικ.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Διατροφικό σχόλιο: Το γευστικό αυτό παραδοσιακό γλύκισμα είναι ταυτόχρονα πολύ πλούσιο σε θρεπτική αξία. Περιλαμβάνει άφθονες φυτικές ίνες, κάλιο, βιταμίνη Α, βιταμίνες της οικογένειας Β, βιταμίνη Ε και «αντιοξειδωτικές» πολυφαινόλες. Το θαυμάσιο αυτό θρεπτικό σύνολο προσφέρει σημαντική προστασία στην υγεία. Η εκδοχή της συγκεκριμένης συνταγής διακρίνεται από χαμηλότερα επίπεδα Γλυκαιμικού Δείκτη, με αποτέλεσμα να γίνεται ιδανική για άτομα που αγαπούν τη γλυκιά γεύση και παράλληλα επιθυμούν να ελέγχουν αποτελεσματικά το σωματικό τους βάρος.

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 1.427, in Vitro μέτρηση

Σημείωση: Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Αθήνα 2012