”Κατσικάκι με λαχανικά ” Όταν η γεύση συνδυάζεται με τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες των λαχανικών!
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος μαγειρέματος: 50΄
Υλικά για 4 μερίδες
- 800γρ. μπούτι άπαχο από κατσικάκι
- 8 αγκινάρες
- 2 πατάτες
- 2 καρότα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- Λίγο Άνηθος
- 2 λεμόνια
- 1 αυγό
- 2 κ.γ. corn flour
- 4κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Αχνίζουμε το κατσικάκι σε νερό και προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες.
- Σιγοβράζουμε μαζί με 1 ποτήρι νερό.
- Μετά από 20 λεπτά, προσθέτουμε τις πατάτες, τις αγκινάρες και τον άνηθο. Βράζουμε το φαγητό για 30 λεπτά περίπου. Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Χτυπάμε το αυγό με τον χυμό 2 λεμονιών και λίγο ζουμί από το φαγητό μαζί με 2 κουταλάκια του γλυκού corn flour. Περιχύνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό αργά. Δυναμώνουμε τη φωτιά για μισό λεπτό και κλείνουμε την κουζίνα.
Διατροφικό σχόλιο: Γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλότατης βιολογικής αξίας, οι οποίες ενδυναμώνουν το μυϊκό σύστημα. Παράλληλα περιλαμβάνει βιταμίνες της ομάδας Β και σίδηρο, που τονώνουν το μεταβολισμό, την υγεία των νεύρων και συμβάλλουν στην πρόληψη από διάφορες μορφές αναιμίας.
ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 1,048 in Vitro μέτρηση
Σημείωση: Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Αθήνα 2012.