Συνταγές

Συνταγή της ημέρας : Τιραμισού με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη

Συνταγή της ημέρας : Τιραμισού με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη
Το τιραμισού λόγω του γάλακτος και του τυριού προσφέρει υψηλής βιολογικής ποιότητας πρωτεΐνες! Χρόνος προετοιμασίας: 5’ Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα  Υλικά για 10 μερίδες: 1 κουτί κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια με γλυκαντικά (σουκραλόζη) 100γρ. Σαβαγιάρ 125γρ. τυρί κρέμα Μασκαρπόνε 1 κοφτή κ.σ. Στιγμιαίο Καφέ 1 κ.γ. Κακάο 200γρ. (1 φλ. τσαγιού) Άπαχο Γάλα 0% […]

Το τιραμισού λόγω του γάλακτος και του τυριού προσφέρει υψηλής βιολογικής ποιότητας πρωτεΐνες!

Χρόνος προετοιμασίας: 5’

Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

 Υλικά για 10 μερίδες:

  • 1 κουτί κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια με γλυκαντικά (σουκραλόζη)
  • 100γρ. Σαβαγιάρ
  • 125γρ. τυρί κρέμα Μασκαρπόνε
  • 1 κοφτή κ.σ. Στιγμιαίο Καφέ
  • 1 κ.γ. Κακάο
  • 200γρ. (1 φλ. τσαγιού) Άπαχο Γάλα 0% λιπαρά
  • 3κ.σ.  Κονιάκ

 Εκτέλεση:

  1. Διαλύουμε το Στιγμιαίο Καφέ στο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε 1 κουταλιά σούπας Κονιάκ.
  2. Βουτάμε τα Σαβαγιάρ στο μίγμα και τα στρώνουμε σε ένα  μικρό μακρόστενο pyrex ή μπολ.
  3. Παρασκευάζουμε την  κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια με γλυκαντικά (βλ. συσκευασία),  προσθέτοντας στο νερό που θα χτυπήσουμε την κρέμα 2 κουταλιές σούπας Κονιάκ.
  4. Στην έτοιμη κρέμα προσθέτουμε το Μασκαρπόνε και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά, μέχρι η κρέμα να γίνει λεία.
  5. Απλώνουμε την κρέμα στα Σαβαγιάρ.
  6. Πασπαλίζουμε με κακάο.

Διατροφικό σχόλιο: Το τιραμισού λόγω του γάλακτος και του τυριού προσφέρει υψηλής βιολογικής ποιότητας πρωτεΐνες, ασβέστιο και φώσφορο, τα οποία συμβάλλουν στη μυϊκή ενδυνάμωση και στη δόμηση γερών δοντιών και οστών, παρέχοντας αποτελεσματική προστασία από τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης. Τέλος, το δίδυμο καφές-κακάο είναι πλούσιο σε «αντιοξειδωτικές» πολυφαινόλες, που διαθέτουν την ικανότητα να εξουδετερώνουν αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες, προστατεύοντας έτσι από την καταστροφική τους δράση τα κύτταρα του σώματος.

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 1.214 in vitro μέτρηση

Σημείωση: Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Αθήνα 2012.