Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με μανούρι,σταφίδες & φουντούκια με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη!

Συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με μανούρι,σταφίδες & φουντούκια με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη!
  Σαλάτα με μανούρι ,σταφίδες & φουντούκια, με σημαντική περιεκτικότητα θρεπτικών ουσιών. Χρόνος προετοιμασίας 5’ Σαλάτα με υπέροχη γεύση και ανώτατη θρεπτική αξία! Υλικά για 1 μερίδα 4 φύλλα (30γρ) σαλάτα iceberg 4 φύλλα (30γρ) μαρούλι 1 ματσάκι ρόκα ½ τριμμένο καρότο 30γρ. τυρί μανούρι 1κ.σ. ξανθιά σταφίδα 1κ.σ. φουντούκια ψημένα 2 λιαστές (10γρ) ντομάτα 1κ.σ. […]

 

Σαλάτα με μανούρι ,σταφίδες & φουντούκια, με σημαντική περιεκτικότητα θρεπτικών ουσιών.

Χρόνος προετοιμασίας 5’

Σαλάτα με υπέροχη γεύση και ανώτατη θρεπτική αξία!

Υλικά για 1 μερίδα

  • 4 φύλλα (30γρ) σαλάτα iceberg
  • 4 φύλλα (30γρ) μαρούλι
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • ½ τριμμένο καρότο
  • 30γρ. τυρί μανούρι
  • 1κ.σ. ξανθιά σταφίδα
  • 1κ.σ. φουντούκια ψημένα
  • 2 λιαστές (10γρ) ντομάτα
  • 1κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο

1κ.σ.ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά όλα τα λαχανικά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.

Σχόλιο: Σαλάτα με σημαντική περιεκτικότητα θρεπτικών ουσιών. Αποτελεί έναν απολαυστικό γευστικό συνδυασμό, ο οποίος περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης C (41% της Σ.Η.Π), ενώ ταυτόχρονα περιέχει και μέταλλα, όπως σίδηρο (18% της Σ.Η.Π.), μαγνήσιο (19% της Σ.Η.Π.) και φώσφορο (21% της Σ.Η.Π.). Οι επιμέρους αντιοξειδωτικές ουσίες που περιλαμβάνει όπως είναι το λυκοπένιο, διάφορα καροτενοειδή και φλαβονοειδή, προστατεύουν το DNA των κυττάρων του οργανισμού από τη φθορά που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου και έχουν συσχετισθεί με την πρόληψη χρόνιων παθήσεων. Τα φουντούκια θεωρούνται μία σπουδαία πηγή απαραίτητων -ω λιπαρών. Παρούσες επίσης και οι φυτικές ίνες, οι οποίες βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου!

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 3.400 in vitro μέτρηση

Σημείωση: Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Αθήνα 2012.