Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: ”Σαλάτα με καπνιστό σολομό” με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη

Συνταγή της ημέρας: ”Σαλάτα με καπνιστό σολομό” με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη
”Σαλάτα με καπνιστό σολομό” η σαλάτα της αντιγήρανσης,της ομορφιάς και της πλούσιας γεύσης!  Χρόνος προετοιμασίας:5’ Χρόνος αναμονής στο ψυγείο: 1-2 ώρες Υλικά για 4 άτομα 1 μέτριο μαρούλι 1 σγουρή σαλάτα 10 φύλλα σπανάκι 1 φλιτζ. Μαϊντανό 3 φέτες καπνιστό σολομό 1 κ.σ. κουκουνάρι 4 κ.σ. cottage cheese  Για το dressing 4 κ.σ. ελαιόλαδο Χυμός από […]


”Σαλάτα με καπνιστό σολομό” η σαλάτα της αντιγήρανσης,της ομορφιάς και της πλούσιας γεύσης!

 Χρόνος προετοιμασίας:5’

Χρόνος αναμονής στο ψυγείο: 1-2 ώρες

Υλικά για 4 άτομα

1 μέτριο μαρούλι

1 σγουρή σαλάτα

10 φύλλα σπανάκι

1 φλιτζ. Μαϊντανό

3 φέτες καπνιστό σολομό

1 κ.σ. κουκουνάρι

4 κ.σ. cottage cheese

 Για το dressing

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Χυμός από 2 λεμόνια

1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

Αλατι & πιπέρι

Παρασκευή

  1.  Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του dressing στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα και τα αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο.
  2. Κόβουμε τα πράσινα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια σε μία μεγάλη σαλατιέρα. Κόβουμε το σολομό σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες και τον προσθέτουμε στη σαλάτα. Πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι, προσθέτουμε το dressing και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε από πάνω το cottage cheese και σερβίρουμε.

Διατροφικό σχόλιο: Η σαλάτα, της αντιγήρανσης και της… ομορφιάς! Ο σολομός είναι πλούσιος σε ω3 λιπαρά, συστατικά με αναρίθμητες ευεργετικές δράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Το σπανάκι αποτελεί ασπίδα προστασίας συνολικά για την υγεία και είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνες C, Κ και σε β-καροτένιο. Τα λιπαρά του σολομού συμβάλλουν στην καλύτερη απορρόφηση της «αντιοξειδωτικής» λουτεϊνης που περιέχεται στο σπανάκι, η οποία εκτός των άλλων συμβάλλει στην καλή κατάσταση του δέρματος και στην όραση. Επίσης, το κουκουνάρι είναι πλούσιο σε γ-λινολενικό οξύ, ένα ω-6 λιπαρό οξύ, το οποίο αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο της υγείας της καρδιάς!

Η αντιοξειδωτική απόδοση της συνταγής σε μονάδες orac, in vitro είναι: 1487

Σημείωση: Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Αθήνα 2012.