Συνταγές

Συνταγή της ημέρας : Ψάρι στο γουοκ

Συνταγή της ημέρας : Ψάρι στο γουοκ
  Ψάρι στο γουοκ  απο την Παναγιώτα Καρακασίδου διαιτολόγο-διατροφολόγο. Επιστημονικός συνεργάτης MediDiatrofi. Υπάρχουν πολλοί τρόποι μαγειρέματος για τα ψάρια.Ο συγκεκριμένος μπορεί να βοηθήσει τους απαιτητικούς ουρανίσκους και τους λιγότερους λάτρες του ψαριού να καταναλώσουν ψάρι με ευχαρίστηση και ιδιαίτερη ευκολία.  Υλικά για 4 μερίδες 1 κιλόψάρι βραστό 2 μέτρια κολοκυθάκια ένα μεγάλο κρεμμύδι ξερό δύο […]

 

Ψάρι στο γουοκ  απο την Παναγιώτα Καρακασίδου διαιτολόγο-διατροφολόγο. Επιστημονικός συνεργάτης MediDiatrofi.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι μαγειρέματος για τα ψάρια.Ο συγκεκριμένος μπορεί να βοηθήσει τους απαιτητικούς ουρανίσκους και τους λιγότερους λάτρες του ψαριού να καταναλώσουν ψάρι με ευχαρίστηση και ιδιαίτερη ευκολία.

 Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 κιλόψάρι βραστό
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • ένα μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • δύο ώριμες ντομάτες
  • δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι και πιπέρι
  • χυμό από δύο λεμόνια

Τρόπος παρασκευής:

Ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια 2 μέτρια κολοκυθάκια, 2 σχετικά ώριμες ντομάτες και ένα μεγάλο κρεμμύδι. Τα αχνίζουμε σε γουόκ ή σε κατσαρόλα αντικολλητική με μισό φλιτζάνι νερό, δύο λεμόνια και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα χοντροκομμένα κυβάκια του ψαριού και χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 25 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και προσθέτουμε μία κουταλιά χοντρό αλάτι χωρίς χημικά πρόσθετα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.