Γλυκός ORAC «πειρασμός» για απόλαυση και υψηλή αντιοξειδωτική προστασία!
Υλικά για 4 μερίδες
- 1/3φλ. καστανό ρύζι
- 2κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 2 & 2/3 φλ. γάλα 1.5% σε λιπαρά
- 1 ½ φλ. αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνα, μήλα, μάνγκο, βερίκοκα, σταφίδες) όλα κομμένα σε μέγεθος σταφίδας
- 1 ράβδο κανέλας
- ½ κ.σ. μοσχοκάρυδο
- ½ φλ. Μαλακή μαργαρίνη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
- Βράζουμε το καστανό ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τοποθετούμε το βρασμένο καστανό ρύζι και τη μαύρη ζάχαρη σε ένα μπολ και προσθέτετε το γάλα και τα αποξηραμένα φρούτα.
- Σπάμε τη ράβδο κανέλας στη μέση και προσθέστε τη στο μπολ.
- Πασπαλίζουμε το μίγμα με το μοσχοκάρυδο και τοποθετούμε σε βαθύ σκεύος που το έχουμε αλείψει ελαφριά με τη μαργαρίνη.
- Ψήνουμε το κέικ για 1 ώρα.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Γλυκιά γευστική απόλαυση με χαμηλές θερμίδες και λιπαρά. Πλούσιο σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες εφοδιάζει τον οργανισμό με ενέργεια και συμβάλει στη δόμηση ενός γερού μυϊκού συστήματος. Το τρίδυμο αποξηραμένα φρούτα – κανέλα – μοσχοκάρυδο τροφοδοτεί με πολύ αυξημένη παροχή σε αντιοξειδωτικές ουσίες και σε ω-3 λιπαρά οξέα. Αποτελεί μία ιδανική γευστική πρόταση για τη θωράκιση της καρδιάς και την προστασία από τις ελεύθερες ρίζες.
ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 5.030
Ποσοστό (%) επί του Μέσου Όρου Ημερήσιας Αντιοξειδωτικής Απαίτησης, βάσει της σύστασης του Αμερικάνικου Οργανισμού Γεωργίας & Τροφίμων (U.S.D.A.): 125,8%
Σημείωση: Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ σε όλα τα βιβλιοπωλεία, Αθήνα 2012.