”Μακαρόνια ολικής άλεσης με τόνο, καλαμπόκι και πιπεριές” ένα πιάτο «αφροδισιακό» αφού περιλαμβάνει άφθονη βιταμίνη Ε και ψευδάργυρο, ο οποίος είναι αναγκαίος για την παραγωγή σεξουαλικών ορμονών.
Χρόνος προετοιμασίας: 5’
Χρόνος μαγειρέματος: 15’
Ένα τέλειο πιάτο με ενισχυμένη θρεπτική αξία. Δεν πρέπει να λείπει από καμία δίαιτα!
Υλικά για 4 μερίδες
- 400γρ σπαγγέτι ολικής άλεσης
- 4κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 πράσινη πιπεριά χωρίς σπόρους και κομμένη σε φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρους και κομμένη σε φέτες
- 400γρ. ντομάτα σε κονσέρβα
- 200γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα
- 1 βιολογικός κύβος λαχανικών
- 400γρ τόνο σε νερό
- 1κ.σ. παρμεζάνα
- Φύλλα μαϊντανό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Μαγειρεύουμε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Βάζουμε το λάδι με λίγο νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα και όταν βράσει, ρίχνουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 5 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας όλη την ώρα. Όταν το κρεμμύδι αρχίσει να γίνεται καφέ προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες και τον κύβο. Τα αφήνουμε να βράσουν, μετά ελαττώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε χωρίς καπάκι για περίπου 2 λεπτά.
- Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και προσθέτουμε τη σάλτσα, τον τόνο και το καλαμπόκι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
- Σερβίρουμε σε πιάτο και διακοσμούμε με παρμεζάνα και λίγα φύλλα μαϊντανού.
Διατροφικό σχόλιο: Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «αφροδισιακό» αφού περιλαμβάνει άφθονη βιταμίνη Ε και ψευδάργυρο, ο οποίος είναι αναγκαίος για την παραγωγή σεξουαλικών ορμονών. Παρόντα και τα απαραίτητα ω-3 και ω-6 λιπαρά με τις θαυμάσιες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους.
ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 3,607 in Vitro μέτρηση
Σημείωση: Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Αθήνα 2012.