Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: ”Μπαβαρουάζ Ροδάκινο” με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη

Συνταγή της ημέρας: ”Μπαβαρουάζ Ροδάκινο” με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη
Υπέροχο γλύκισμα σε ελαφριά γευστική παραλλαγή! Υλικά για 12 μερίδες: 1 κουτί κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια με γλυκαντικά 1 φάκελο Ζελατίνη σε φύλλα 150γρ. (1/2 φλ. τσαγιού) Μαρμελάδα Ροδάκινο με φρουκτόζη 100γρ. Σαβαγιάρ 200γρ. (1 φλ. τσαγιού) Άπαχο γάλα 0% λιπαρά 100γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζεστό νερό 2 κ.σ. Κονιάκ Εκτέλεση Βουτάμε το Σαβαγιάρ […]

Υπέροχο γλύκισμα σε ελαφριά γευστική παραλλαγή!

Υλικά για 12 μερίδες:

  • 1 κουτί κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια με γλυκαντικά
  • 1 φάκελο Ζελατίνη σε φύλλα
  • 150γρ. (1/2 φλ. τσαγιού) Μαρμελάδα Ροδάκινο με φρουκτόζη
  • 100γρ. Σαβαγιάρ
  • 200γρ. (1 φλ. τσαγιού) Άπαχο γάλα 0% λιπαρά
  • 100γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζεστό νερό
  • 2 κ.σ. Κονιάκ

Εκτέλεση

  1. Βουτάμε το Σαβαγιάρ σε  200 ml (1 φλιτζάνι τσαγιού) χλιαρό γάλα και τα στρώνουμε σε στρογγυλή φόρμα με σούστες διαμέτρου 22cm.
  2. Μαλακώνουμε μεμονωμένα τα φύλλα ζελατίνης σε 4 κουταλιές σούπας κρύο νερό για 5’.
  3. Τα βγάζουμε από το νερό, τα στύβουμε ελαφριά, τα διαλύουμε σε 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζεστό  νερό.
  4. Αφήνουμε το νερό με τη διαλυμένη ζελατίνη να κρυώσει (όχι να πήξει).
  5. Παρασκευάζουμε την  κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια με γλυκαντικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού,  προσθέτοντας στο νερό που θα χτυπήσουμε την κρέμα και 2 κουταλιές σούπας Κονιάκ.
  6. Προσθέτουμε στην έτοιμη κρέμα το  νερό (αφού κρυώσει) στο οποίο έχουμε διαλύσει τη ζελατίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα.
  7. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα Σαβαγιάρ και βάζουμε το γλύκισμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει η κρέμα.
  8. Τοποθετούμε τη μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε 1 κουταλιά σούπας νερό.
  9. Τη ζεσταίνουμε ελαφρώς μέχρι να γίνει ρευστή.
  10. Απλώνουμε τη Μαρμελάδα πάνω στη κρέμα και βάζουμε το γλύκισμα πάλι στο ψυγείο.

Διατροφικό σχόλιο: Δροσερή γλυκιά καλοκαιρινή πρόταση με χαμηλό ενεργειακό περιεχόμενο και λιπαρά, ιδανική για όσους ακολουθούν δίαιτα αδυνατίσματος. Μπορεί να τονώνει τις λειτουργίες του μεταβολισμού και την καλή υγεία των οστών, χάρη στο πλούσιο περιεχόμενο της σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σε ασβέστιο.

Η αντιοξειδωτική απόδοση της συνταγής σε μονάδες orac, in vitro είναι: 177

Σημείωση: Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Αθήνα 2012.