Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Μοσχαρίσια μάγουλα

Συνταγή της ημέρας: Μοσχαρίσια μάγουλα
Μοσχαρίσια μάγουλα απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου  Εκτέλεση Αφαιρούμε το περισσότερο λίπος από τα μάγουλα. Κόβουμε σε μέγεθος μπουκιάς. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μάγουλα γύρω γύρω και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερυ και ανακατεύουμε καλά. Τρίβουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε […]

Μοσχαρίσια μάγουλα απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου 

Εκτέλεση
Αφαιρούμε το περισσότερο λίπος από τα μάγουλα. Κόβουμε σε μέγεθος μπουκιάς. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μάγουλα γύρω γύρω και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερυ και ανακατεύουμε καλά.
Τρίβουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε το ζωμό και μυρωδικά, αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Κλείνουμε καλά με αλουμινόχαρτο και καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες και 30′. Στις 2 ώρες ανοίγουμε, αλατοπιπερώνουμε και ελέγχουμε το κρέας (τα μάγουλα χρειάζονται σιγανό μαγείρεμα για να μαλακώσουν οι συνδετικοί ιστοί). Στο τέλος η σάλτσα θα είναι πυκνή και δεμένη.
Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.
Mερίδες: 6

Υλικά
▪ 1200 γρ. μοσχαρίσια μάγουλα
▪ 4 κ.σ. ελαιόλαδο
▪ 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
▪ 1 καρότο ψιλοκομμένο
▪ 1 κλ. σέλερι ψιλοκομμένο
▪ 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
▪ 1 φλ. κόκκινο κρασί
▪ 2 φλ. ζωμό κρέατος
▪ 1 δαφνόφυλλο
▪ 3-4 κόκκους μπαχάρι
▪ 1 κλαδάκι θυμάρι
▪ αλάτι
▪ πιπέρι
▪ Για το σερβίρισμα
πουρές