Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Κεφαλλονίτικο cheesecake της Τασίας

Συνταγή της ημέρας: Κεφαλλονίτικο cheesecake της Τασίας
Κεφαλλονίτικο cheesecake της Τασίας Εκτέλεση ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ Αλέθουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και την κανέλα. Τα στρώνουμε σε μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι σαν βάση. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ Χωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε μαρέγκα. Τα αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει, προσθέτουμε έναν […]

Κεφαλλονίτικο cheesecake της Τασίας

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
Αλέθουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και την κανέλα. Τα στρώνουμε σε μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι σαν βάση.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Χωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε μαρέγκα. Τα αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει, προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε και τη μαρέγκα, ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε στη βάση. Ψήνουμε στους 180ºC στον αέρα για 50′ μέχρι να σταθεροποιηθεί. Πασπαλίζουμε άχνη και κανέλα ή σερβίρουμε με γλυκό κυδώνι.

Υλικά
▪ Για τη βάση
▪ 1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
▪ 130 γρ. βούτυρο λιωμένο
▪ 2 πρέζες κανέλα
▪ Για την κρέμα
▪ 900 γρ. μυζήθρα ανάλατη
▪ 225 γρ. βουτυρο
▪ 450 γρ. ζάχαρη
▪ 150 γρ. σταφίδες ξανθές
▪ 1 κ.σ. κονιάκ
▪ 6 κ.σ. κορν φλάουερ
▪ λίγο αλάτι
▪ 1 βανίλια
▪ 6 αβγά
▪ χυμός και ξύσμα ενός λεμονιού
150 γρ. ψίχα αμυγδάλου τριμμένη