Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Γαλλικό dressing με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη

Συνταγή της ημέρας: Γαλλικό dressing με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη
Γαλλικό dressing Χρόνος προετοιμασίας 5’ Υλικά για 6 μερίδες (1 μερίδα = 1κ.σ.) 6κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ¼φλ. Μίγμα αποξηραμένων βοτάνων (δεντρολίβανο, μαϊντανό, θυμάρι, ρίγανη) σε ένα μπουκάλι και αφήστε το για τουλάχιστον μία εβδομάδα ή αγοράστε βότανα εμπορίου. 2κ.σ. μαλακή μουστάρδα 3 μπαλίτσες φρέσκο μαύρο πιπέρι 3κ.σ. ψιλοκομμένα ανάμικτα φρέσκα φύλλα βοτάνων (μαϊντανό, αψέντι/εστραγκόν, […]

Γαλλικό dressing

Χρόνος προετοιμασίας 5’

Υλικά για 6 μερίδες (1 μερίδα = 1κ.σ.)

  • 6κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • ¼φλ. Μίγμα αποξηραμένων βοτάνων (δεντρολίβανο, μαϊντανό, θυμάρι, ρίγανη) σε ένα μπουκάλι και αφήστε το για τουλάχιστον μία εβδομάδα ή αγοράστε βότανα εμπορίου.
  • 2κ.σ. μαλακή μουστάρδα
  • 3 μπαλίτσες φρέσκο μαύρο πιπέρι
  • 3κ.σ. ψιλοκομμένα ανάμικτα φρέσκα φύλλα βοτάνων (μαϊντανό, αψέντι/εστραγκόν, μαντζουράνα, σκαντζίκι/ανθρίσκος, ρίγανη)

Εκτέλεση

1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από τα φρέσκα βότανα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμιχθούν.

2. Προσθέτουμε τα φρέσκα βότανα.

3. Κρατάμε αυτό το dressing σε ένα αεροσταγές βάζο για τουλάχιστον μία εβδομάδα, αλλά δεν το βάζουμε στο ψυγείο γιατί θα διαχωριστεί.

Διατροφικό Σχόλιο: Όλα τα μυρωδικά συμβάλλουν μοναδικά στην σωστή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, διαθέτουν θεραπευτικές ιδιότητες και συμβάλουν στην πρόληψη αρκετών ασθενειών. Επίσης, εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι η χρήση των μυρωδικών αντικαθιστά την χρήση του αλατιού, το οποίο ενοχοποιείται για επαύξηση της αρτηριακής πίεσης (υπέρταση).

 

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 2.427 in vitro μέτρηση

Σημείωση: Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Αθήνα 2012.