Κρεμμυδόσουπα ογκρατέν
Η γαλλική κουζίνα στο τραπέζι σας
Υλικά για 4 άτομα
- • 3 κρεμμύδια
- • 1 πράσο
- • 2 σκελίδες σκόρδο
- • 1 λίτρο νερό ή ζωμός κοτόπουλο
- • 4 φέτες ψωμί μπαγκέτα
- • 50 γραμμάρια τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- • αλάτι
- • πιπέρι
- • ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και κόβετε σε μισές λωρίδες το κρεμμύδι, σε λωρίδες το πράσο, ενώ ψιλοκόβετε το σκόρδο. Κατόπιν, τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα.
- Προσθέτετε το νερό ή το ζωμό και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, κόβετε τη μπαγκέτα σε φέτες και τη σοτάρετε στο τηγάνι με λίγο βούτυρο.
- Προσθέτετε τη μπαγκέτα και το τριμμένο τυρί.
- Ψήνετε τη σούπα στην αντίσταση του φούρνου στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το τυρί.