Συνταγές

Σπιτικά μπισκότα-σκάκι για το σχολείο

Σπιτικά μπισκότα-σκάκι για το σχολείο
Είναι ένας έξυπνος και πρακτικός τρόπος για να έχετε πάντα γλυκό στο σπίτι σας. Συνοδεύουν το πρωινό γάλα των παιδιών, μπορούν να τα πάρουν μαζί τους στο σχολείο και φυσικά είναι το ιδανικό επιδόρπιο όταν τα παιδιά κάνουν διάλειμμα στο σπίτι από τα μαθήματά τους. Τα μπισκότα-σκάκι, τελευταίως, έχουν γίνει τα αγαπημένα μας. Βανίλια και […]

Είναι ένας έξυπνος και πρακτικός τρόπος για να έχετε πάντα γλυκό στο σπίτι σας. Συνοδεύουν το πρωινό γάλα των παιδιών, μπορούν να τα πάρουν μαζί τους στο σχολείο και φυσικά είναι το ιδανικό επιδόρπιο όταν τα παιδιά κάνουν διάλειμμα στο σπίτι από τα μαθήματά τους.

Τα μπισκότα-σκάκι, τελευταίως, έχουν γίνει τα αγαπημένα μας. Βανίλια και σοκολάτα συνδυάζονται σε μια απίθανη συνταγή για αφράτα μπισκοτάκια που κλέβουν την παράσταση όχι μόνο με τη γεύση τους αλλά και με την εντυπωσιακή τους εμφάνιση.

Σας αποκαλύπτουμε τη συνταγή μας και σας δείχνουμε και ένα σχετικό βίντεο ώστε να τα φτιάξετε και εσείς για τα δικά σας πιτσιρίκια.

Υλικά:

Για τη ζύμη βανίλιας

175 γραμ. αλεύρι, κοσκινισμένο

75 γραμ. ζάχαρη άχνη

150 γραμ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους

2 συσκευασίες βανίλιας

Για τη ζύμη σοκολάτας

150 γραμ. αλεύρι

25 γραμ. κακάο σε σκόνη

150 γραμ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC Σε ένα ορθογώνιο ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη βανίλιας: Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεύρι, την άχνη, το βούτυρο και τη βανίλια. Με τα χέρια μας τρίβουμε καλά όλα τα υλικά μαζί, ώστε να σχηματιστεί μια ζύμη. Φτιάχνουμε και τη ζύμη σοκολάτας: Τρίβουμε το αλεύρι, το κακάο και το βούτυρο μαζί μέχρι να σχηματιστεί ζύμη. Ανοίγουμε τις δύο ζύμες σε τετράγωνα φύλλα, πάχους περίπου ½ εκ.. Τοποθετούμε τη ζύμη σοκολάτας πάνω στη ζύμη βανίλιας, και την πιέζουμε καλά με τα χέρια μας για να κολλήσει. Αν χρειαστεί, μπορούμε να απλώσουμε με ένα πινέλο λίγο νερό στην επιφάνεια της ζύμης βανίλιας ώστε να κολλήσουν καλύτερα.

Κόβουμε τη διπλή ζύμη στη μέση και στη συνέχεια τοποθετούμε τα δύο κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο, ώστε να έχουμε τελικά τέσσερα στρώματα ζύμης. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε τρεις ίσες λωρίδες, και την κάθε λωρίδα σε κομμάτια 5 εκατοστών περίπου, ώστε να σχηματιστούν τα δίχρωμα μπισκότα μας. Τοποθετούμε τα μπισκότα στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά.