Συνταγές

Σοκολατορυζόγαλο με μαρμελάδα πορτοκάλι & δεντρολίβανο

Σοκολατορυζόγαλο με μαρμελάδα πορτοκάλι & δεντρολίβανο
  Η Συνταγή της σεφ Ντίνας Νικολάου από το βιβλίο συνταγών της, με βιολογικά προϊόντα που εκδόθηκε για την εκδήλωση Biogala στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια από το δίκτυο βιολογικών προϊόντων. Χρόνος Προετοιμασίας: 5΄ Χρόνος Εκτέλεσης: 30 λεπτά Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω το ρύζι και 3 νεροπότηρα (900 ml) νερό και τα βράζω σε μέτρια […]

 

Η Συνταγή της σεφ Ντίνας Νικολάου από το βιβλίο συνταγών της, με βιολογικά προϊόντα που εκδόθηκε για την εκδήλωση Biogala στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια από το δίκτυο βιολογικών προϊόντων.

Χρόνος Προετοιμασίας:

Χρόνος Εκτέλεσης:
30 λεπτά

Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω το ρύζι και 3 νεροπότηρα (900 ml) νερό και τα βράζω σε μέτρια φωτιά για περίπου 12 λεπτά ή ώσπου το νερό να απορροφηθεί.Αφήνω κατά μέρος 1/2 φλιτζάνι (100 ml) από το γάλα και ρίχνω το υπόλοιπο στην κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτω το ξυλάκι της κανέλας και τα σποράκια της βανίλιας, ανακατεύω και συνεχίζω το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.

Στο γάλα που έχω κρατήσει κατά μέρος ρίχνω το κορν φλάουρ και ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζω για άλλα 5 – 6 λεπτά, ανακατεύοντας ασταμάτητα.Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτω την τριμμένη κουβερτούρα. Ανακατεύω με την ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει. Πετάω την κανέλα και αφήνω το ρυζόγαλο να κρυώσει και να γίνει χλιαρό. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά τη μαρμελάδα με 2 κουτ. σούπας νερό, και τα κλαράκια του δεντρολίβανου, ολόκληρα. Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση αποσύρω από τη φωτιά και πετάω τα κλαράκια του δεντρολίβανου.Μοιράζω τα θρυμματισμένα μπισκότα σε 4 φαρδιά ποτήρια της σαμπάνιας ή του ουίσκι. Από πάνω απλώνω τη μαρμελάδα και συμπληρώνω με μια παχιά στρώση σοκολατορυζόγαλο. Σερβίρω, διακοσμώντας με το γλυκό κουταλιού (προαιρετικά).

Υλικά:
για 4 μερίδες
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα Trofino
2 φλιτζάνια (400 ml) γάλα Biopan
5 κουτ. σούπας ζάχαρη Trofino
1 ξυλάκι κανέλας Biotos
1 λοβός βανίλιας (τον χαράζω κατά μήκος στη μέση με ένα μικρό μαχαιράκι και ξύνω τα σπόρια)
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
100 γρ. κουβερτούρα Trofino, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
2/3 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι
2 – 3 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο, ολόκληρα (δεν κόβω τα φυλλαράκια)
1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένα μπισκότα (πτι-μπερ, Digestive ή άλλα τη αρεσκείας σας)
μερικές φλούδες-ρολό από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ή νεράντζι ή περγαμόντο, για το σερβίρισμα (προαιρετικά).

Περισσότερες tips και νόστιμες συνταγές μπορείτε να βρείτε στο www.dinanikolaou.gr