Διατροφή

Σαλάτα Καίσαρα: Μάθε την προέλευση της και την συνταγή της

Σαλάτα Καίσαρα: Μάθε την προέλευση της και την συνταγή της
Σαλάτα Καίσαρα: Μάθε την προέλευση της και την συνταγή της. Η πόλη Τιχουάνα, στην Μπάχα Καλιφόρνια του Μεξικού, δεν είναι μόνο γνωστή για το ότι έχει τα πιο διάσημα σύνορα στον κόσμο, αλλά επίσης ξεχωρίζει για την πρωτοποριακή γαστρονομία της, χάρη στη μαγειρική άνθηση τα τελευταία χρόνια πιο σημαντικό στο βόρειο τμήμα της χώρας. Ένα […]

Σαλάτα Καίσαρα: Μάθε την προέλευση της και την συνταγή της. Η πόλη Τιχουάνα, στην Μπάχα Καλιφόρνια του Μεξικού, δεν είναι μόνο γνωστή για το ότι έχει τα πιο διάσημα σύνορα στον κόσμο, αλλά επίσης ξεχωρίζει για την πρωτοποριακή γαστρονομία της, χάρη στη μαγειρική άνθηση τα τελευταία χρόνια πιο σημαντικό στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Ένα από τα πιο διάσημα πιάτα είναι η σαλάτα του Καίσαρα. Επιπλέον, θεωρείται η πρωτεύουσα της βιοτεχνίας της μπύρας στη Λατινική Αμερική, διαθέτει μια απαράμιλλη αστική κουζίνα και περισσότερα από 80 φορτηγά τροφίμων, διάσημους σεφ και εστιατόρια πρωτοπορίας. Βρίσκεται επίσης στη λεγόμενη «Γωνιά της Λατινικής Αμερικής» όπου βρίσκεται το εστιατόριο του Hotel Caesar, διεθνώς διάσημο ως το μέρος όπου η σαλάτα του Καίσαρα εφευρέθηκε το 1930.

Ποια είναι η προέλευση της σαλάτας του Καίσαρα;
Η πιο αποδεκτή ιστορία λέει ότι στις 4 Ιουλίου μια ομάδα αεροπόρων από το Σαν Ντιέγκο έφτασε στο εστιατόριο σε αυτό το ξενοδοχείο. Ωστόσο, στην κουζίνα είχαν μείνει λίγο φαγητό λόγω υπερβολικής πώλησης. Με την επιμονή των πελατών, ο Ιταλός σεφ ετοίμασε μια απλή σαλάτα ντυμένη με τα συστατικά που είχε και εμπνεύστηκε από μια οικογενειακή συνταγή. Επομένως, ποτέ δεν φαντάστηκε ότι θα δημιουργούσε μια από τις πιο διάσημες σαλάτες στον κόσμο.

ΣΥΝΤΑΓΗ
Συστατικά: 1 μαρούλι romaine
1 ψωμί (κατά προτίμηση από την προηγούμενη μέρα)
2 αντσούγιες
χυμό ενός λεμονιού
175 χιλιοστόλιτρα ελαιόλαδου
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
1 μαγειρεμένος κρόκος αυγού
½ αλεσμένο σκόρδο

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
50 γραμμάρια τυρί παρμεζάνας
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόψτε το ψωμί σε μικρούς κύβους.
Βάζουμε το ψωμί σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Ψήνουμε στους 180º για 10-15 λεπτά.
Τρίψτε το σκόρδο και τις αντσούγιες μέχρι να πάρετε ένα είδος πάστας. Στη συνέχεια προσθέστε τον κρόκο, τη μουστάρδα, τη σάλτσα Worcestershire, το χυμό λεμονιού και το πιπέρι.
Προσθέστε το ελαιόλαδο στο νήμα ενώ ανακατεύετε. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να πάρετε μια κρεμώδη σάλτσα. Προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα φύλλα μαρουλιού με το σάλτσα.
Τέλος προσθέστε το ψωμί και το τυρί παρμεζάνα για διακόσμηση.