Συνταγές

Ώρα για πάρτι: Δροσιστικά κοκτέιλ με φρούτα

Ώρα για πάρτι: Δροσιστικά κοκτέιλ με φρούτα
Άσπρο πάτο! Προσφέρετε αυτά τα γευστικά κοκτέιλ στους καλεσμένους σας και ευχαριστήστε το βλέμμα και τον ουρανίσκο τους. Χιονισμένο Cosmopolitan   (6 δόσεις) Συστατικά 1 1/4 φλιτζάνια βότκα με γεύση εσπεριδοειδών 1/2 φλιτζάνι χυμό λάιμ 2 φλιτζάνια χυμό cranberry 4 παγοθήκες Οδηγίες Ανακατέψτε τη βότκα, το χυμό λάιμ, το χυμό cranberry με 2 φλιτζάνια νερό […]

Άσπρο πάτο! Προσφέρετε αυτά τα γευστικά κοκτέιλ στους καλεσμένους σας και ευχαριστήστε το βλέμμα και τον ουρανίσκο τους.

Χιονισμένο Cosmopolitan  

(6 δόσεις)

Συστατικά

1 1/4 φλιτζάνια βότκα με γεύση εσπεριδοειδών
1/2 φλιτζάνι χυμό λάιμ
2 φλιτζάνια χυμό cranberry
4 παγοθήκες

Οδηγίες

Ανακατέψτε τη βότκα, το χυμό λάιμ, το χυμό cranberry με 2 φλιτζάνια νερό σε μία κανάτα. Μοιράστε στις παγοθήκες και βάλτε τα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες (θα παγώσουν μόνο εν μέρει).
Λίγο πριν το σερβίρισμα, αδειάστε σε ένα μεγάλο μπολ και χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, σπάστε τους παγωμένους κύβους σε μικρούς κρυστάλλους. Σερβίρετε αμέσως σε ψηλά ποτήρια.

Μαργαρίτα με σορμπέ λάιμ

(8 δόσεις)

Συστατικά

1 λάιμ, κομμένο σε 8 φέτες
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
850 ml σορμπέ λάιμ
1/2 φλιτζάνι τεκίλα

Οδηγίες

Τρίψτε τις φέτες λάιμ γύρω από τα χείλη 8 ποτηριών. Ρίξτε τη ζάχαρη σε ένα μικρό πιάτο. Γυρίστε κάθε ποτήρι ανάποδα και βυθίστε το στόμιό του στη ζάχαρη.
Βάλτε 2 κουταλιές γρανίτας σε κάθε ποτήρι και ρίξτε 1 κουταλιά τεκίλα στην κορυφή. Σερβίρετε με ένα κουτάλι.

Saketini με αγγούρι

Συστατικά

15 γρ. Τζιν
15 γρ. σακέ
5 λεπτές φέτες από αγγούρι

Οδηγίες

Σε ένα σέικερ με πάγο, χτυπήστε το τζιν και το σακέ. Σουρώνετε σε ένα ποτήρι μαρτίνι και γαρνίρετε με το αγγούρι.

Martini

50 γρ. τζιν
15 γρ. λευκό ξηρό βερμούτ
πάγος

Oδηγίες

Βάλτε ένα ποτήρι μαρτίνι στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 λεπτά.
Ρίξτε το τζιν και το βερμούτ σε ένα ανοξείδωτο σέικερμαζί με 8 – 10 παγάκια και ανακατέψτε ζωηρά για περίπου 20 δευτερόλεπτα με ένα κουτάλι. Σουρώστε στο παγωμένο ποτήρι του μαρτίνι.
Μια ελιά είναι η παραδοσιακή γαρνιτούρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φλούδα λεμονιού εναλλακτικά.

Bourbon σαγκουίνι

Συστατικά

50 γρ. ουίσκι μπέρμπον
1/2 φλιτζάνι χυμό σαγκουίνι
8 φρέσκα φύλλα δυόσμου, καθώς και ένα κλαδάκι μέντας για γαρνιτούρα

Οδηγίες

Σε ένα σέικερ, ανακατέψτε το μπέρμπον με το χυμό πορτοκαλιού και τα φύλλα μέντας. Σερβίρετε με πάγο σε χαμηλό ποτήρι και γαρνίρετε με ένα κλαδάκι μέντας.

Μιμόζα αχλαδιού

(8 δόσεις)

Συστατικά

2 μπουκάλια σαμπάνιας διατηρημένα με απλή ψύξη
4 φλιτζάνια νέκταρ αχλαδιού
1 λάιμ, κομμένο σε 8 σφήνες

Οδηγίες

Για κάθε μερίδα, ρίξτε 3/4 φλ. σαμπάνια σε ένα κρασοπότηρο και από πάνω 1/2 φλ. νέκταρ αχλαδιού. Στύψτε και αφήστε μέσα σε 1 φέτα λάιμ.