Συνταγές

Νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας

healthweb.gr | Ειδήσεις όπως είναι.
Νηστεύετε και σας έλειψε πολύ μία τούρτα με μπόλικη σοκολάτα,με αποτέλεσμα να  μπαίνετε σε πειρασμό πηγαίνοντας στο ζαχαροπλαστείο.  Δεν χρειάζεται να «αμαρτήσετε» φτιάξτε εύκολα την δική σας νηστίσιμη με «σοκολάτα » και απολαύστε την χωρίς τύψεις .     Μερίδες για 4-6 άτομα Υλικά για τη βάση 160 γραμμάρια φρέσκος χυμός πορτοκαλιού 100 γραμμάρια αμύγδαλο σε σκόνη 200 γραμμάρια […]

Νηστεύετε και σας έλειψε πολύ μία τούρτα με μπόλικη σοκολάτα,με αποτέλεσμα να  μπαίνετε σε πειρασμό πηγαίνοντας στο ζαχαροπλαστείο.  Δεν χρειάζεται να «αμαρτήσετε» φτιάξτε εύκολα την δική σας νηστίσιμη με «σοκολάτα » και απολαύστε την χωρίς τύψεις .    

Μερίδες για 4-6 άτομα

Υλικά για τη βάση

160 γραμμάρια φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
100 γραμμάρια αμύγδαλο σε σκόνη
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γραμμάρια ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

Υλικά για τη γέμιση

400 γραμμάρια ταχίνι
50 γραμμάρια μέλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
400 γραμμάρια κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
400 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Φτιάξτε την Βάση

Ανακατεύετε πολύ καλά  σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού. Στην συνέχεια προσθέστε αμύγδαλο σε σκόνη,  ζάχαρη άχνη, ξύσμα από πορτοκάλι,  μπέικιν πάουντερ και στο τέλος το  αλεύρι .  Με αυτό το μείγμα βγαίνουν περίπου 5 δίσκοι διαμέτρου 20 εκ. και πάχους 0,5 εκ.

Ψήνουμε το μείγμα της βάσης στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 12 λεπτά.

Φτιάξε την Γέμιση

Ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκαλιού και το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αναμειγνύουμε πολύ καλά ανακατεύοντας και προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Συναρμολόγηση τούρτας  

Στο πρώτο δίσκο, απλώνουμε μία δόση κρέμας και καλύπτουμε με το δεύτερο δίσκο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τους υπόλοιπους δίσκους και την υπόλοιπη κρέμα.

Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε με όση κρέμα έχει απομείνει την οποία απλώνουμε και περιφερειακά. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Βάλτε πάνω στην τούρτα εξωτικά φρούτα θα την κάνουν  ξεχωριστή.