Η νηστεία μπορεί να γίνει απολαυστική εντάσσοντας στην διατροφή σας νόστιμα φαγητά και γλυκά . Σας παρουσιάζουμε μία πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή για ροξάκια.
Υλικά:
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 2 κουταλάκια γλυκού μαγιά ξερή
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 3 1/2 ποτήρια αλεύρι
- 1 κουταλιά σούπας κακάο
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια τριμμένα
- 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 1/3 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλο
Σιρόπι:
- 31/2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
- 4 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
Δημιουργήστε:
- Διαλύστε τη μαγιά στο νερό και προσθέστε το λάδι. Σε δύο μπολ χωρίστε το υγρό καθώς και το αλεύρι με το οποίο αναμιγνύετε την κανέλα, το γαρύφαλο και τα προσθέτω.
- Στο ένα μπολ ζυμώνετε την άσπρη ζύμη και στο δεύτερο την καφέ, προσθέστε το κακάο, τα καρύδια.
- Αφήνετε τις ζύμες να φουσκώσουν για μία ώρα.
- Ανοίγετε με την άσπρη ζύμη δύο μακρόστενα φύλλα και τοποθετείτε την καφέ ζύμη και τυλίγετε .
- Στην συνέχεια ,τα κόβετε σε πάχος μίας μπουκιάς, τα βάζετε στο ταψί, τα αφήνετε μισή ώρα να φουσκώσουν και τα ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
- Μόλις ψηθούν τα αφήνετε να κρυώσουν και περιχύνετε το ζεστό σιρόπι. Αφήστε τα λίγο μέσα στο σιρόπι να μαλακώσουν και τα βγάζετε από το ταψί για να ερβίρετε.