Συνταγές

Εύκολες νηστίσιμες συνταγές

Εύκολες νηστίσιμες συνταγές
Συνταγές για νηστεία με στιλ   Αγκινάρες γεμιστές με λαχανικά Υγιεινό και εύκολο φαγητό για το μεσημεριανό σας Υλικά για 4 άτομα • 10-12 καρδιές αγκινάρες καθαρισμένες • 1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο • 2 μικρά καρότα ξεφλουδισμένα, κομμένα σε κύβους • 2 μικρές πατάτες, αποφλοιωμένες κομμένες σε κύβους • 50 ml + 25 ml έξτρα […]

Συνταγές για νηστεία με στιλ

 

Αγκινάρες γεμιστές με λαχανικά

Υγιεινό και εύκολο φαγητό για το μεσημεριανό σας

Υλικά για 4 άτομα

• 10-12 καρδιές αγκινάρες καθαρισμένες

• 1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο

• 2 μικρά καρότα ξεφλουδισμένα, κομμένα σε κύβους

• 2 μικρές πατάτες, αποφλοιωμένες κομμένες σε κύβους

• 50 ml + 25 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

• 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

• 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

• 1 φλιτζάνι νερό

• αλάτι

• φρέσκο μαϊντανό ή φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείτε τις αγκινάρες σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί. Ρίχνετε τα λαχανικά μέσα στις αγκινάρες.
  2. Προσθέτετε 50 ml ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  3. Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  4. Αφήνετε το πιάτο να κρυώσει πρώτα. Στη συνέχεια, τοποθετείτε τις αγκινάρες σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
  5. Περιχύνετε 25 ml ελαιόλαδο και γαρνίρετε με μαϊντανό και άνηθο.

 

Μανιτάρια πλευρώτους ψητά

Εύκολη και ελαφριά λύση για συνοδευτικό

Υλικά για 6 άτομα

• 10 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες

• 4 πακέτα των 500 γραμμαρίων μανιτάρια πλευρώτους

• 1 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

• θαλασσινό αλάτι

• φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

• 1/3 φλιτζάνι βαλσάμικο ξίδι (ή παραπάνω αν θέλετε)

• ρίγανη

• θυμάρι φρέσκο, τριμμένο

• ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Ανάβετε το γκριλ. Λαδώνετε ελαφρώς ένα ρηχό ταψί ή το ταψί του φούρνου και πασπαλίζετε το κομμένο σκόρδο παντού.
  2. Καθαρίζετε τα μανιτάρια. Τα τοποθετείτε σε μια μεγάλη λεκάνη, βρέχετε τα μανιτάρια με 2/3 φλιτζανιού λάδι και αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά.
  3. Βάζετε τα μανιτάρια στο ταψί, πάνω από τα σκόρδα.
  4. Ψήνετε σε απόσταση 15 εκ. μακριά  Άρθρο από το γκριλ, αλείφοντας τα κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τα ζουμιά τους.
  5. Γυρίζετε τα μανιτάρια μια φορά, τα βγάζετε όταν έχουν πάρει χρώμα και έχουν σφίξει λίγο από το ψήσιμο, γύρω στα 15 λεπτά.
  6. Χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι, το ξίδι, λίγο αλάτι, τη ρίγανη και το θυμάρι με το σύρμα και περιχύνετε το μείγμα στα ψημένα μανιτάρια.
  7. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον μαϊντανό και σερβίρετε.