Συνταγές

Biff à la Lindström: Μπιφτέκια με παντζάρι & φασολάκια με πέστο παντζαριού

Biff à la Lindström: Μπιφτέκια με παντζάρι & φασολάκια με πέστο παντζαριού
Σερβίρετε από δύο μπιφτέκια στο πιάτο, με τα φασολάκια δίπλα και το πέστο πάνω τους και δημιουργείτε ένα πιάτο με ένταση χρωμάτων, γεύσεων και υφών.

Biff à la Lindström: Είναι και ιδανική συνταγή για να μάθετε τα παιδιά να τρώνε παντζάρι, καθώς το έντονο κόκκινο χρώμα δημιουργεί περιέργεια και η γεύση βέβαια μπορεί να τα κατακτήσει!

Υλικά για 8-10 μπιφτέκια

500 γρ. κιμάς από μοσχαρίσια ελιά

200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

70 γρ. φρυγανιά τριμμένη

200 γρ. παντζάρια κατεψυγμένα ψιλοκομμένα

2 κρόκοι αυγών

2 κ.σ. κάπαρη

2 κ.γ. ξύδι Balsamico λευκό

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.γ. Worcestershire sauce

1 κ.γ. αλάτι

1/8 κ.γ. πιπέρι

Πέστο Παντζαριού

200 γρ. παντζάρια 20 γρ. καρύδια

60 γρ. παρμεζάνα

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.σ. ταχίνι 1 κ.σ. ξύδι

1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Συνοδευτικό:

450 γρ. Φασολάκια στρογγυλά

Α. Για τα μπιφτέκια Λίντστρομ

  1. Προετοιμάζετε το παντζάρι

Βάζετε σε κατσαρολάκι νερό να βράσει και ρίχνετε μέσα όλη την συσκευασία με τα παντζάρια (400γρ,) να βράσουν για 7’ λεπτά. Τα αφαιρείτε και τα περνάτε κάτω από κρύο νερό για να είναι εύκολο να τα κόψετε. Όταν κρυώσουν λίγο, τη μισή ποσότητα που θα μπει στα μπιφτέκια, την κόβετε σε μικρά κομματάκια-κυβάκια μικρότερα από 1 εκ. Η υπόλοιπη ποσότητα θα πολτοποιηθεί αργότερα όταν κάνετε το πέστο.

  1. Ζυμώνετε τα μπιφτέκια

Σε μεγάλο μπολ συνδυάζετε όλα τα υλικά για τη γέμιση των μπιφτεκιών και τα ζυμώνετε. Στη συνέχεια τα πλάθετε και τα τοποθετείτε για μισή ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο και στον χρόνο αυτό ετοιμάζετε το πέστο παντζαριού.

  1. Ψήνετε τα μπιφτέκια

Τα ψήνετε σε σχαροτήγανο που έχει κάψει σε εστία με δυνατή ένταση αφού το έχετε περάσει με ελάχιστο λάδι με το πινέλο. Γυρνάτε τα μπιφτέκια με λαβίδα ανά δίλεπτο μέχρι να κάνουν μαύρες γραμμώσεις κάθετες μεταξύ τους (περίπου 8 λεπτά). Μετά τα δύο πρώτα γυρίσματα μπορείτε να χαμηλώσετε την ένταση. Τα αφαιρείτε και τα διατηρείτε ζεστά αν χρειάζεται σε ξύλο κοπής με αλουμινόχαρτο από πάνω.

Β. Φτιάχνετε το πέστο

Όσο τα μπιφτέκια σφίγγουν στο ψυγείο, συνδυάζετε τα υλικά του πέστο σε πολυκόφτη και φτιάχνετε το πέστο. Το δοκιμάζετε και κάνετε ενδεχομένως διορθώσεις σε οξύτητα με το ξύδι ή στο αλάτι.

Γ. Ετοιμάζετε τα φασολάκια

Όσο ψήνετε τα μπιφτέκια σε κατσαρολάκι βάλτε νερό να βράσει και αφού κοχλάσει, ρίξτε τα φασολάκια για 3-4 λεπτά. Σουρώστε και είναι έτοιμα!

Σερβίρισμα

Σερβίρετε από δύο μπιφτέκια στο πιάτο, με τα φασολάκια δίπλα και το πέστο πάνω τους και δημιουργείτε ένα πιάτο με ένταση χρωμάτων, γεύσεων και υφών.