Συνταγές

Απολαύστε λαχταριστό Cheesecake σοκολάτας … βλέποντας το χιόνι

Απολαύστε λαχταριστό Cheesecake σοκολάτας … βλέποντας  το χιόνι
Τα μυστικά για να  δημιουργήσετε μία  μικρή γευστική ΄΄αμαρτία΄΄σας  αποκαλύπτουμε . Με σκοπό  να την απολαύσετε μπροστά στο τζάκι ή έαν δεν έχετε με κεράκια …βλέποντας το χιόνι . Τι θα χρειαστούμε: 170 γρ. πτι μπερ 60 γρ. ψίχα καρυδιού 110 γρ. βούτυρο 1 αυγό 30 γρ. ζάχαρη άχνη 170 γρ. κρεμώδες τυρί 70 γρ. σοκολάτα (με […]

Τα μυστικά για να  δημιουργήσετε μία  μικρή γευστική ΄΄αμαρτία΄΄σας  αποκαλύπτουμε . Με σκοπό  να την απολαύσετε μπροστά στο τζάκι ή έαν δεν έχετε με κεράκια …βλέποντας το χιόνι .

Τι θα χρειαστούμε:

  • 170 γρ. πτι μπερ
  • 60 γρ. ψίχα καρυδιού
  • 110 γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη 170 γρ. κρεμώδες τυρί
  • 70 γρ. σοκολάτα (με υψηλό ποσοστό κακάο)
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Τα μπισκότα και την καρυδόψιχα τα χτυπάμε στο μούλτι χωρίς  να περιμένουμε να γίνουν σκόνη .   Το μέγεθος πρέπει να είναι σαν μισό φιστίκι.
Λιώνουμε το βούτυρο (να είναι χλιαρό).

Τα μπισκότα με τα καρύδια τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ και στη χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε λίγο – λίγο το λιωμένο βούτυρο.

Ανακατεύουμε για 3 λεπτά.

Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 18 με 20 εκατοστά και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμο  το αφήνουμε να πάρει την θερμοκρασία δωματίου.

Αφήνουμε έξω την κρέμα γάλακτος να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Λιώνουμε 70 γραμμάρια σοκολάτα.

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε 170 γραμμάρια κρεμώδες τυρί, 1 αυγό και 30 γραμμάρια άχνη ζάχαρη.

Χτυπάμε στη χαμηλότερη ταχύτητα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα και σιγά – σιγά ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος.

Γεμίζουμε το τσέρκι με το μίγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 3 με 4 ώρες.